Sursă foto: Facebook/Alexandra Dobre
Sursă foto: Facebook/Alexandra Dobre

Prima femeie paraşutist de după cel de-al Doilea Război Mondial din România, Florica Ioniţă, sărbătorește împlinirea vârstei de 92 de ani.

Într-un text distribuit pe contul de Facebook, Alexandra Dobre, Directorul General al Centrului pentru Seniori din Municipiului București a povestit despre multiplele întâlniri pe care le-a avut cu prima femeie parașutist de după cel de-al Doilea Război Mondial, prima femeie instructor parașutist, dar și prima femeie controlor de trafic aerian.

Directorul General al Centrului pentru Seniori din Municipiului București: ”A fost prima în atât de multe și, totuși, acum e lăsată în urmă. Are nevoie de atât de puțin, după ce a oferit atât de mult acestei țări”

Un suflet cât un munte. Un om modest, deși atât de important pentru România, un om cu inima caldă, vorba dulce, memorie excepțională, o enciclopedie de om. De câte ori ne întâlnim, mă întristez pe atât cât mă bucur. Are nevoie de atât de puțin, după ce a oferit atât de mult acestei țări și totuși suntem prea puțini cei care îi oferim. Este prima femeie parașutist de după cel de-al Doilea Război Mondial, prima femeie instructor parașutist, prima femeie controlor de trafic aerian… prima în atât de multe și totuși acum e lăsată în urmă. Nu știu cum nu ne este rușine cu noi, nouă că popor, pentru că nu ne iubim și nu ne apreciem valorile. Și totuși sunt și oameni cărora le pasă”, a scris Directorul General al Centrului pentru Seniori.

Potrivit declarațiilor oferite, Liza Pintileasa, prietentă cu Directorul General al Centrului pentru Seniori, îi va împlini doamnei Ioniță o dorință atât de banală pentru mulți dintre noi: este vorba de o oră de îngrijire personală.

Dacă n-ar fi singură pe lume ar avea cine să facă asta pentru ea. Mulțumesc Costel Oprea și Virginia Oprea pentru că i-ați oferit o seară memorabilă astăzi!”, mai scrie Alexandra Dobre.

Sursă foto: Facebook/Alexandra Dobre

”Mâine îi mai facem o mică bucurie. După ani de zile își va vizită părinții decedați. Nu a mai fost la cimitir de foarte mult timp pentru că nu are cine să o ducă, iar ea se deplasează foarte greu, aproape deloc în ultimul timp”

P.S: Nu mă felicitați. În continuare, mi-e rușine că nu pot să fac și mai mult! Poate vede totuși cineva care poate! Pensia ei? 1600 lei. Ah, și stă cu chirie, nu are casă și nici rude”, a informat Directorul General al Centrului pentru Seniori din Municipiului București.

A fost instructor de zbor, dar și controlor de trafic aerian. A făcut acrobații cu avionele și a sărit cu parașuta

Cu o carieră impresionantă, prima femeie parașutist de după cel de-al Doilea Război Mondial pare să fie uitată de statul român.

În momentul în care a împlinit 83 de ani, când credea că va avea o bătrânețe liniștită, a fost executată silit, și și-a pierdut casa.

Deși este un exemplu de curaj, ambiție și modestie, Florica Ioniţă locuiește, cu chirie, într-o garsonieră.

Articolul precedentGuvernul francez, neputincios în fața opoziției parlamentare: Reintroducerea certificatului verde a fost respinsă
Articolul următorUtilizatorii de Twitter dezbat dacă Anne Frank a beneficiat de ”privilegiul de a fi albă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time