Foto: Wikipedia/Anne Frank
Foto: Wikipedia/Anne Frank

Victimă a Holocaustului, Anne Frank, a devenit subiect de discuție pe Twitter, utilizatorii de pe platforma de socializare dezbătând dacă fetița ucisă de naziști ar fi beneficiat de ”privilegiul alb”.

Potrivit opiniei publice, acest privilegiu ar reprezenta un avantaj pe care societatea se presupune că îl acordă celor care sunt albi, din punct de vedere rasial.

Deși a fost ucisă de naziști, Anne Frank s-ar  fi ”bucurat” de avantajul de a fi albă

Anne Frank a avut privilegii de alb. Lucruri rele se întâmplă și oamenilor cu privilegii de albi, dar nu le spuneți asta albilor”, a spus un utilizator de Twitter.

Da, toți albii sunt în siguranță. Nimeni nu spune că naziștii nu i-au vizat doar pe albi. Doar că albii se pot ascunde în spatele albului lor, în timp ce, în SUA, oamenii de culoare nu pot”, a scris un alt comentator.

Anne, împreună cu familia ei, a fost victimă genocidului nazist din cel de-al Doilea Război Mondial

Annelies Marie „Anne” Frank a murit în lagărul de concentrare Bergen-Belsen. Fetița de origine evreiască și germană și-a pierdut cetățenia germană în exilul neerlandez.

Este cunoscută datorită jurnalului pe care l-a ținut în ascunzătoarea din Amsterdam, înainte de a fi arestată.

Jurnalul, publicat după război de către tatăl ei, care supraviețuise, este considerat un document istoric al Holocaustului. De asemenea, autoarea a devenit o figură-simbol a victimelor naziștilor.

Articolul precedentPrima femeie parașutist de după cel de-al Doilea Război Mondial are o pensie de 1600 lei și stă cu chirie
Articolul următorUn grup infracţional organizat, compus din români și ucraineni, a înființat o fabrică ilegală de țigări
Jurnalist full-time / Pesimist part-time