Sursa foto: Facebook/Poliția Română
Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Un grup infracțional organizat a fost destructurat de polițiștii români, iar mai multe fabrici clandestine de țigarete au fost descoperite de oamenii legii.

Într-un comunicat postat astăzi, 14 iulie, pe contul de Facebook, Poliția Română a anunțat că 12 membri ai grupării au fost reținuți, în urma a 20 de percheziții imobilare.

În cadrul acestor acțiuni au participat polițiștii de combatere a criminalității organizate, DIICOT, polițiști de frontieră, jandarmi și reprezentanți ai Autorității Vamale Române

Potrivit polițiștilor au fost descoperite următoarele nereguli:

  • 15 tone de tutun pregătit pentru prelucrare;
  • 2.319.000 de țigarete, fără timbru fiscal de acciză;
  • 10.000 de țigarete vrac;
  • Un autocamion a fost indisponibilizat, cu 7.680.000 de țigarete.

Pe teritoriul României, un grup infracţional organizat, compus din cetățeni români și ucraineni, ar fi înființat, în județul Iași, o fabrică de producere de țigarete, sub diferite mărci de producător, dotată cu o linie de producție foarte performantă și cu un nivel ridicat de calitate a țigaretelor rezultate”, se precizează în comunicat.

Tutunul necesar ar fi fost introdus în țară de către membrii grupului sub aparența realizării unor tranzite, având ca destinație finală beneficiari din Ucraina.

În realitate, tutunul era transportat și depozitat în incinta fabricii clandestine din județul Iași, iar tranzitele erau închise fictiv, au mai declarat polițiștii români.

Cantitățile de țigarete astfel contrafăcute erau ambalate și comercializate en-gros către diferiți clienți ai grupului infracțional

Unii dintre membrii grupului infracțional organizat și-au extins „activitatea” și pe linia traficului de droguri de risc, la una dintre perchezițiile domiciliare fiind descoperită cantitatea de 7.5 kg de cannabis, destinat comercializării.

Articolul precedentUtilizatorii de Twitter dezbat dacă Anne Frank a beneficiat de ”privilegiul de a fi albă”
Articolul următorDezastru la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași: Lipsesc analgezice pentru pacienții internați la Terapie Intensivă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time