Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

O serie de medicamente importante lipsesc din farmaciile Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași, iar pacienții de la Terapie Intensivă se plâng că nu găsesc analgezice, scrie Gândul.ro.

Medicii din spital i-au transmis reprezentantului asociațiilor de pacienți în Consiliul Etic al spitalului, Vlad Ghiga, la finalul lunii iunie, că lipsa medicamentelor reprezintă o problemă serioasă, iar tratamentul pacienților riscă să fie întrerupt.  

De asemenea, surse din spital au precizat că unii pacienți urlau de durere în saloane din cauza că, după ce au ieșit de la o intervenție, nu au primit nici măcar Algocalmin pentru durere.

„Un medic a trimis o asistentă să împrumute două fiole pe care le-au împărțit la cinci pacienți”, a spus sursa din spital.

Spitalul susține că furnizorii de medicamente nu își onorează livrările

Conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” a precizat că problema medicamentelor din spitale este cauzată de întârzierea comenzilor. Mai mult, reprezentanții spitalului au mai afirmat că nu au existat cazuri de pacienți care să aibă de suferit din cauza medicamentelor.

Managerul spitalului, prof. dr. Dan Timofte, a declarat că această situație este una des întâlnită, încă din luna februarie, deoarece furnizorii de medicamente transmit adrese de negație la livrare. De asemenea, situația geopolitică reprezintă o altă problemă ce afectează livrarea la timp a medicamentelor.

„În alte cazuri, furnizorul unic pentru un anumit produs nu se prezintă la licitație din cauza instabilității prețurilor”, a spus Timofte.

Totodată, managerul spitalului a reamintit faptul că salarizarea nu este una atractivă, motiv pentru care numărul personalului este insuficient pentru nevoile spitalului, iar volumul de muncă este foarte mare.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași au anunțat că într-un an au plecat zece persoane de la Serviciul de Achiziții Publice. În momentul de față sunt doar șapte angajați ce se ocupă cu achiziționarea de medicamente pentru unitatea medicală.

Citește și articolul: EXCLUSIV. Colegiul Medicilor recunoaște parțial: Medicul legist Tudor Mariea NU are drept de liberă practică. Solicităm(din NOU) să răspundă de când și din ce motiv

Articolul precedentUn grup infracţional organizat, compus din români și ucraineni, a înființat o fabrică ilegală de țigări
Articolul următorProfesorii acuză că subiectele de la examenul de titularizare sunt prea grele
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.