Peste 1.000 de persoane și-au pierdut viața și alte 1.600 au fost rănite, în urma inundațiilor cu care Pakistanul continuă să se confrunte.
Mai mult, sute de mii de locuințe au fost distruse și 735.000 de animale au murit.
Ploile musonice au provocat inundații devastatoare în Pakistan, lăsând milioane de oameni fără adăpost, distrugând clădiri, poduri și drumuri, transmite BBC.
Inundațiile și alunecările de teren de-a lungul râurilor Indus și Kabul au provocat peste 1.000 de morți și 1.600 de răniți. Districtele din sudul Balochistan și Sindh sunt cele mai grav afectate
Regiunile muntoase din Khyber Pakhtunkhwa au fost, de asemenea, puternic afectate.
Ministrul schimbărilor climatice spune că mai mult de o treime din țară se află sub ape.
Râul Indus, care curge prin Sindh și Balochistan, este alimentat de apele montane din nordul țării. Multe dintre acestea au ieșit din albie în urma ploilor record și a topirii ghețarilor.
Există asocieri cu inundațiile devastatoare din 2010, cele mai grave din istoria Pakistanului. Acestea au provocat moartea a peste 2.000 de oameni
Oamenii au fost forțați să se adăpostească pe terenuri mai înalte, pe drumuri înalte și pe căile ferate. Mulți dintre ei au încercat să-și salveze animalele. Alții au căutat adăpost în tabere și puncte de ajutor umanitar.
Elicopterele guvernamentale și ale armatei au fost chemate pentru a salva sătenii și turiștii blocați, precum și pentru a oferi ajutor.
ONU estimează că aproximativ 33 de milioane de pakistanezi – unul din șapte oameni – au fost afectați de inundații. De asemenea, peste 500.000 de case au fost distruse sau avariate.
”Milioane de oameni au rămas fără adăpost. Școlile și unitățile sanitare au fost distruse. Mijloacele de trai sunt distruse, infrastructura este distrusă, iar speranțele și visele oamenilor au fost sfărâmate”, a declarat, marți, secretarul general al ONU, Antonio Guterres.