Captură video Youtube/George Buhnici
Captură video Youtube/George Buhnici

George Buhnici a primit o sancțiune în valoare de 20.000 de lei, din cauza declarațiilor sexiste și misogine.

Afirmațiile au fost făcute în cursul lunii iulie.

Derapajul sexist al lui Buhnici a fost sancționat de reprezentanții Băncii Comerciale din România, de mai mulți politicieni, de jurnaliști, actori și numeroase persoane publice.

De asemenea, BCR a renunțat la contractul cu influencerul.

Influencerul și-a comparat soția cu ”o minoră” și a fost acuzat pentru sexism, discriminare și obiectificarea sexuală a femeilor

Fostul jurnalist a criticat siluetele femeilor aflate pe litoral, îndemnându-le să meargă la sală. Afirmațiile făcute de vlogger au fost făcute cu privire la ”vergeturile” femeilor de pe plajă și au atras numeroase critici din partea societății civile, dar și din sfera politică.

În acest context, Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, în şedinţa de azi, 31 august, amendarea lui George Buhnici cu 20.000 de lei.

CNCD: ”Afirmațiile făcute de Buhnici reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate umană”

Afirmaţiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor, în cadrul emisiunii TV ‘XNS’, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate umană”, se arată în comunicatul CNCD, potrivit Știri pe Surse.

În data de 26 iulie, George Buhnici a decis să-și prezinte scuzele publice, afirmând că a primit acuzații și amenințări din cele mai dure și mai serioase.

Articolul precedentCTP: ”În galeria monștrilor de la conducerea URSS, Gorbaciov a fost singurul om”
Articolul următorInundațiile din Pakistan au făcut peste 1.000 de victime. O treime din țară este sub ape
Jurnalist full-time / Pesimist part-time