Foto: Facebook/Agent Green
Foto: Facebook/Agent Green

Organizația Agent Green a precizat că Guvernul a aprobat astăzi, 31 august, ordonanța pentru înființarea de perdele forestiere în jurul localităților, a culturilor agricole, pajiștilor, cursurilor de apă și drumurilor.

Acestă ordonanță a fost aprobată în regim de urgență, iar respectivele coridoare au ca scop protejarea culturilor agricole, a drumurilor, biodiversitatea, a așezărillor omenești. În egală măsură, vor fi protejate solul și clima.

Agent Green: ”A fost și seceta bună la ceva. Coridoarele de păduri nou înființate vor proteja culturile agricole, drumurile, biodiversitatea, așezările omenești, solul și clima”

Potrivit membrilor organizației neguvernamentale pentru protecția mediului, OUG-ul aprobat astăzi, modifică şi completează Legea nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecţie.

Această lege prevede, printre altele, asigurarea finanţării pentru toate tipurile de perdele forestiere de protecţie, nu numai pentru cele de protecţie a căilor de comunicaţie, realizarea perdelelor forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii numai în extravilanul localităţilor.

Cantitățile de precipitații care au căzut pe teritoriul României în anul 2022 au fost extrem de scăzute

În luna iulie, Ionuț Minea, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, preciza că anul 2022 este caracterizat, în România, de o perioadă de secetă care s-a instalat mai devreme decât de obicei.

De asemenea, directorul Stațiunii de Cercetări Fizico-Geografice și Monitorizare a Calității Mediului Mădârjac a afirmat că motivul este nivelul scăzut de apă în pânza freatică, care nu a mai fost alimentată de precipitații la nivelurile optime, încă din toamna anului trecut.

Articolul precedentInundațiile din Pakistan au făcut peste 1.000 de victime. O treime din țară este sub ape
Articolul următorO femeie a fost condamnată la 45 de ani de închisoare, pentru postările sale de pe internet
Jurnalist full-time / Pesimist part-time