Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

O femeie din Arabia Saudită a fost condamnată la 45 de ani de închisoare pentru postările sale de pe rețelele de socializare, transmite BBC.

Potrivit activiștilor, este al doilea caz de acest gen, înregistrat în această lună.

Tribunalul a condamnat-o pe Nourah Saeed al-Qahtani pentru ”utilizarea internetului și încălcarea ordinii publice prin utilizarea rețelelor sociale”, a informat grupul Dawn.

O altă femeie a fost condamnată la 34 de ani de închisoare pentru că a folosit platforma Twitter, în data de 9 august

Niciuna dintre acuzații nu se referă la vreo violență sau activitate criminală. Acuzațiile împotriva ei sunt deosebit de complexe. Este folosită legea împotriva terorismului și legea împotriva criminalității cibernetice. Aceste legi pot incrimina oamenii pentru orice postare care critică, chiar și la distanță, guvernul”, a explicat Abdullah Alaoudh, director de cercetare din regiunea Golfului.

Anul trecut, mai multe alte femei activiste au fost reținute pentru că au folosit rețelele sociale

Alaoudh a spus că se teme că, în acestea cazuri, oamenii putea primi pedepse mult mai aspre și mai mulți ani de închisoare.

Guvernul saudit trimite un semnal puternic Occidentului. Practic, subliniază că nu îi pasă de drepturile omului”, a adăugat directorul.

La începutul lunii august, Salma al-Shehab, o doctorandă saudită la Universitatea Leeds, a fost condamnată la 34 de ani de închisoare.

Mamă a doi copii, femeia a fost găsită vinovată de ”publicarea de zvonuri false și tendențioase”.

Articolul precedentGuvernul a aprobat, în regim de urgență, ordonanța pentru înființarea de perdele forestiere
Articolul următorMinisterul Agriculturii acordă un nou sprijin financiar pentru crescătorii de animale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time