Captură video/Youtube
Captură video/Youtube

În cursul acestei săptămâni, autoritățile iraniene au executat trei femei, toate fiind acuzate pentru că și-ar fi ucis soții, arată BBC.

Informațiile vin din partea unei organizații de caritate pentru drepturile omului.

Printre ele se numără și o fată forțată să se căsătorească la 15 ani, condamnată pentru uciderea soțului.

Se crede că autoritățile și-au intensificat substanțial utilizarea pedepsei cu moartea, executând de două ori mai multe persoane în acest an decât în ​​trecut.

Grupurile pentru drepturile omului raportează că Iranul execută mai multe femei decât orice altă țară. Multe dintre ele au fost găsite vinovate de uciderea soților lor. Cu toate acestea, nu se vorbește despre violența din familie sau autoapărare

Miercuri, Iran Human Rights Group a declarat că fosta mireasă – copil, Soheila Abadi, a fost spânzurată în închisoare după ce a fost condamnată pentru uciderea soțului ei. Fata a fost forțată să se căsătorească când a împlinit 15 ani.

Instanța de condamnare a spus că motivul crimei ar fi fost ”disputele de familie”.

Alte două femei executate miercuri au fost, de asemenea, condamnate pentru uciderea soților lor, a spus grupul.

Potrivit activiștilor, multe dintre cazuri implică acuzații de violență domestică, dar instanțele iraniene nu țin cont de acest lucru

Nu sunt disponibile cifre precise privind numărul de execuții. Practic, autoritățile iraniene nu anunță oficial fiecare caz în care a fost executată pedeapsa cu moartea.

Potrivit unei cercetări publicate în aprilie de două grupuri de drepturi, doar 16,5% dintre execuțiile despre care se crede că au fost efectuate în Iran anul trecut au fost anunțate de oficiali.

Adaptare: BBC

Articolul precedentVa avea Ungaria de suferit din cauza declarațiilor premierului Viktor Orban? Profesorul Mircea Coșea: „Nu s-a luat nicio măsură”. Cât contează dependența de gazul rusesc în relațiile cu România și Europa. Analiză
Articolul următorȘtefan Mandachi: ”M-am angajat public să plătesc toate sterilizările câinilor din județul Suceava”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time