Revizuirea Constituţiei nu trebuie făcută în baza unor motve emoționale, a declarat senatorul PSD, Robert Cazanciuc. Potrivit acestuia, a fost un singur moment, în 2003, cu motive puternice, integrarea în UE şi NATO şi nu va exista în perioada următoare un asemenea moment cu încărcătură naţională. Senatorul PSD a subliniat că nu s-a discutat în cadrul PSD o schimbare a formei de guvernământ în republică parlamentară.

Cazanciuc: PSD vrea să pună legea fundamentală în slujba cetăţeanului.

”PSD vrea să pună legea fundamentală în slujba cetăţeanului. Să vedem dacă legea fundamentală a fost în ultimii 30 de ani sau nu în slujba cetăţeanului. Dacă mă întrebaţi, primul articol din Constituie se numeşte Statul român, eu aş prefera să se numească România. (..) Nu s-a pus în discuţie în cadrul PSD forma de guvernământ”, a declarat Robert Cazanciuc.

Preşedintele PNL Argeş, Alina Gorghiu a declarat, recent, la aniversarea a 147 de ani de la înfiinţarea formăţiunii, că modernizarea Constituţiei este un lucru necesar şi acum, iar revizuirea legii fundamentale, când se va face ea, va avea o puternică amprentă liberală. Nu am niciun fel de îndoială, în 2024 PNL va fi singurul partid de dreapta, a mai spus Alina Gorghiu. Ea a vorbit despre Constituţia liberală din 1923, care a servit bine ţara, modernizarea Constituţiei. ”Modernizarea Constituţiei este un pas necesar şi acum, iar revizuirea, când se va face ea, vă asigur că va avea o puternică amprentă liberală”, a precizat Gorghiu. Preşedintele PNL a menţionat că a fost o decadă de reforme în toate instituţiile statului, fiind edificat un sistem puternic de alianţe de securitate. ”Sunt lucruri mari care nu pot fi făcute de pe o zi pe alta nici acum, se întind dincolo de alegerile din 2024 şi sunt asumate de PNL, pentru că noi nu am fugit niciodată de răspundere şi am luat decizii bune pentru ţară chiar dacă nu au fost întotdeauna cele mai bune pentru PNL”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Florin Roman: „Nu avem niciun leu pentru irigaţii”

Articolul precedentVasile Blaga, fără titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”
Articolul următorCoordonatorul comunicării din USR Brașov: „Acest partid s-a dus în gard și se îndreaptă spre irelevanță”