Sursa: Facebook

Vasile Blaga, europarlamentarul PNL despre a cărui activitate nimeni nu a mai auzit vreo veste de când a fost ales, a fost verificat în ceea ce privește titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”.

Potrivit JustNews, Comisia din cadrul Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Împotriva Regimului Comunist a făcut ceva verificări vizavi de dosarul lui Blaga la solicitarea lui Marian Moroșanu – cunoscut mai ales drept „Ceaușescu”, iar rezultatul a fost unul… surprinzător.

Pe 10 mai, membrii comisiei au analizat documentele care au stat la baza acordării titlului deținut de Blaga, concluzia fiind aceea că acesta a nu a avut niciun rol determinat.

Concret, potrivit sursei citate, „Domnul Vasile Blaga în perioada 14 – 25 decembrie 1989 nu a mobilizat și nu a condus grupuri sau mulțimi de oameni, nu a construit și nu a menținut baricade împotriva forțelor de repreziune ale regimului totalitar comunist, nu a ocupat obiective de importanță vitală pentru rezistența regimului totalitar și nu a apărat până la data judecării dictatorului, în localitățile unde au luptat pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989”.

Aceasta a fost concluzia unanimă a membrilor comisiei, care au dispus o primă măsură, luată prin vot, anume „transmiterea unui referat către serviciul Juridic în vederea promovării acțiunii în instanță pentru anulare Certificat și retragere Titlu”.

Articolul precedentKlaus Iohannis, anunț despre schimbarea sistemului de impozitare 
Articolul următorSenatorul Robert Cazanciuc: Nu s-a discutat în cadrul PSD modificarea formei de guvernământ a României