Florin Cîțu (foto Guvernul României)

PSD consideră că istoria se repetă, iar ceea ce a făcut Boc, în 2010, riscă să se întâmple și acum, sub comanda premierului Cîțu. Dar în același timp consideră că care soluția pentru a scăpa România de austeritate, cu ajutorul moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

Istoria austerității se repetă! Guvernarea Cîțu – Iohannis, identică cu guvernarea pedelistă Boc – Băsescu! Politicile promovate de PNL, USR și UDMR sunt exact aceleași de acum 11 ani: atac asupra bugetarilor, divizarea societății, banii publici folosiți pentru „investiții” în conturile firmelor de casă și eterna “reformare” a sistemului de pensii pentru a-l face ”sustenabil.” Cîțu a copiat de la Boc inclusiv sloganul: „Nu sunt bani!”

Postare făcută de PSD pe Facebook

Totodată, reprezentanții Partidului Social Democrat consideră că Guvernul Cîțu trebuie să plece „înainte de a întoarce România cu 10 ani în trecut”. Mai mult, că pentru a trece de criza economică și sanitară în care România se află, din cauza pandemiei, guvernul trebuie să aibă soluții, „nu scuze, care să aducă prosperitate, nu austeritate!”, au mai scris cei de la PSD.

La mesajul postat au pus un video, în oglindă, cu discursurile lui Boc, premierul lui Băsescu, respectiv cu Cîțu, premierul lui Iohannis.

UDMR crede că moțiunea lui Ciolacu nu va trece

PSD va depune moțiunea de cenzură din cauza PNRR

Săptămâna trecută, premierul Cîțu a prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență, dar acesta nu a fost pe placul social democraților. Astfel că liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, în plen, că tocmai din această cauză va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

„Astăzi (n.r. miercuri, 26 mai) nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.

De altfel, de la începutul acestui an s-a tot vehiculat depunerea unei moțiuni de cenzură, tema inițială era cu privire la gestionarea pandemiei. De asemenea, social democrații au depus și câteva moțiuni simple împotriva unor miniștrii ai Cabinetului Cîțu.

Orban ia în râs moțiunea de cenzură anunțată de PSD

Articolul precedentParchetul General a schimbat încadrarea asasinatului de la Arad
Articolul următorToleranța la români