Foto Flaviu Stuhulet (facebook)

Atacul de la Arad, în urma căruia un om de afaceri a decedat, în propria mașină, a fost premeditat, potrivit procurorilor de la Parchetul General. Acesta a schimbat încadrarea în ancheta deschisă sâmbătă, iar acum face cercetări pentru omor calificat cu premeditare. Mașina omului de afaceri a explodat sâmbătă dimineața, în mers, în parcarea unui supermarket. Ioan Crişan deţinea o fermă de somn african.

Potrivit unui comunicat de presă, „cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”. Totodată, după finalizarea cercetării la fața locului, de duminică, procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize și constatări) din multiple specialități, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate.

De asemenea, au fost audiate mai multe persoane,  în continuare fiind efectuate „activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut”, potrivit comunicatului.

Anchetatorii au precizat, de asemenea că au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică.

Potrivit Codului Penal, omorul calificat cu premeditare se pedepsește cu detenție pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

„România este o țară sigură”

Lucian Bode susține că România este o țară sigură din acest punct de vedere, în contextul că atentatul de la Arad este primul care a avut și victime.

„În istoria României au mai fost tentative de infracțiune de omor prin acest mod de operare, din fericire au fost toate fără finalizare. Vorbim de un caz singular, România este o țară sigură. Cunosc modul de acțiune al instituțiilor statului român, nivelul de implicare și profesionalism”, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, într-o conferință de presă de la Arad.

În aceeași zi în care un om de afaceri moare într-o explozie, în mașina sa, Orban sugerează că România este o țară sigură

Articolul precedentKelemen Hunor s-a prins, în sfârșit, că cetățenii din mediul rural nu se uită pe Facebook
Articolul următorPSD acuză Guvernul Cîțu de întoarcere în timp