Kelemen Hunor (Facebook)

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat, într-o conferință de presă, susținută la Cluj, că nu este nicio problemă cu privire la moțiunea de cenzură pe care PSD a anunțat că o va depune la jumătatea lunii viitoare. Mai mult, acesta consideră că demersul este unul democratic și constituțional, și se declară încrezător că moțiunea va pica.

„E un instrument constituţional, şi noi am depus în fiecare sesiune parlamentară câte o moţiune şi dacă nu aveam şanse. Eu înţeleg acest lucru, e aproape obligatoriu pentru opoziţie să depună o moţiune de cenzură, indiferent dacă sunt sau nu sunt şanse. Este o modalitate de a controla majoritatea, de a critica Guvernul. Deci, din acest punct de vedere, nu există nicio problemă. Va pica, mergem mai departe”, a spus Kelemen Hunor.

Vine toamna cu o nouă moțiune

Indiferent de rezultatul pe care îl va avea moțiunea de cenzură anunțată de PSD, Kelemen Hunor este ferm convins că în toamnă va exista o nouă moțiune.  

„Dar va exista o moţiune de cenzură şi în sesiunea de toamnă. Acum putem anunţa deja că va exista undeva spre sfârşit de noiembrie, început de decembrie, cum ştiam încă din ianuarie că va exista în iunie o moţiune de cenzură, şi în fiecare sesiune va exista o moţiune de cenzură. Nu e nicio problemă, e corect, e democratic, e constituţional. Va pica şi mergem mai departe”, a menţionat preşedintele UDMR.

Moțiunea, doar un exercițiu de imagine pentru PSD

Într-o postare făcută pe Facebook, co-președintele PAUR, Claudiu Târziu a scris că formațiunea sa este singura care face opoziție, exemplificând prin gestul pe care social democrații l-au făcut miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, când au votat alături de putere ratificarea Tratatului EURATOM, de care depinde Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Moțiunea de cenzură nu are cum să fie adoptată. Prin urmare, nu are rost. Dacă PSD făcea o opoziție reală, ar fi ieșit din sală alături de AUR – așa cum l-am și invitat – miercuri, 26 Mai.  PSD nu este în opoziție, ci, așa cum a fost și anul trecut, într-o susținere de facto a guvernului liberalo-pluseristo-udemerist. Este o anexă a PNL”, a scris Târziu.

Pe de altă parte, celălalt co-președinte al PAUR, George Simion dă de înțeles că susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dar plusează, vrea și suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis.

George Simion spune „Da” moțiunii de cenzură, dar plusează: vrea și suspendarea lui Iohannis

Articolul precedent„În sistemul de pensii din România există o bombă cu ceas”
Articolul următorRomașcanu, despre campania de vaccinare: „dezastruos”