Romașcanu, despre campania de vaccinare: „dezastruos”

„În contextul în care foloseşti acest tip de acţiune, aberantă de altfel, pentru a impulsiona vaccinarea, întâi asigură condiţiile, du vaccinarea la 50-60% din populaţie şi pe urmă poţi să te gândeşti să dai beneficii celor vaccinaţi. Dar când tu ai atât de puţin din ţară vaccinate, nu ai cum să vii cu aşa ceva acum, la acest moment"

Lucian Romașcanu / Foto: Mediafax.ro

Senatorul PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă în Buzău, la sediul partidului: „A ieşit domnul Cîţu astăzi şi a spus că PSD este de vină din nou că nu se vaccinează lumea Domnul Cîţu a promis şi guvernanţii au promis că vom avea 70 % din populaţie vaccinată până în septembrie, iar noi în acest moment suntem pe locul 24 din 27 în Uniunea Europeană”, a spus senatorul ieri, adăugănd că aceste procente reale, din acest moment, i se par dezastruoase.

Romașcanu: „Dezastruos stăm la numărul de vaccinaţi şi asta doar cu o singură doză”

Lucian Romașcanu amintește, de asemenea, și despre comunicatele emise de Guvern, unde s-ar adăuga la vaccinaţi şi cei care au trecut prin boală doar, „doar vom ajunge cu numărul de imunizaţi acolo pe unde au spus ei. Deci este un dezastru în ceea ce priveşte vaccinarea, iar de aici vine şi inacceptabilitatea unui certificat de vaccinare din partea noastră a PSD”, a mai spus acesta ieri, la Buzău.

UDMR crede că moțiunea lui Ciolacu nu va trece

Romaşcanu a mai declarat, de asemenea, că ar fi o singură cale prin care acesta ar putea fi de acord cu facilitățile acordate celor vaccinați: dacă toată țara va avea acces la vaccin, iar rata de vaccinare va atinge 60%. „Poate fi o variantă, dar în niciun caz acum. Când tu nu dai acces la vaccinare oamenilor, când împarţi ruralul şi urbanul în două sectoare total diferite, iar cei din rural aproape că nu au acces la vaccinare, când nu prezinţi încrederea că oamenii să vină să vaccineze nu poţi să segreghezi România în două categorii de populaţie. În contextul în care foloseşti acest tip de acţiune, aberantă de altfel, pentru a impulsiona vaccinarea, întâi asigură condiţiile, du vaccinarea la 50-60% din populaţie şi pe urmă poţi să te gândeşti să dai beneficii celor vaccinaţi. Dar când tu ai atât de puţin din ţară vaccinate, nu ai cum să vii cu aşa ceva acum, la acest moment”, a mai spus Lucian Romașcanu.

Articolul precedentUDMR crede că moțiunea lui Ciolacu nu va trece
Articolul următorBarna se alătură campaniei de conștientizare pro-vaccin
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.