George Simion
George Simion / Foto: Facebook

Liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor este încântat de ideea social democraților de a arăta Guvernului Cîțu cartonașul roșu al moțiunii de cenzură.

George Simion dă de înțeles că va susține moțiunea sanunțată de PSD, însă ar vrea mai mult, anume ca în paralel, să fie făcute și demersurile necesare pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, Simion pare totuși conștient că partidul său, împreună cu PSD, mai au nevoie de ceva sprijin prin Parlament pentru a aduna voturile necesare pentru a trece orice moțiune.

Mai ales după ultimele evenimente guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede!
Vom căuta susținerea și a altor parlamentari pentru că doar voturile noastre și ale PSD nu sunt suficiente pentru o moțiune de cenzură(jumătate plus unu din voturi). Nici jocurile de imagine de-a moțiunea făcute de PSD nu ajută:

Miercuri în Parlament guvernarea putea fi oprită din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari, dar PSD a votat pentru.
De asemenea revenim cu solicitarea către PSD să susțină suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis printr-un referendum național
”, scrie Simion pe Facebook.

PSD a tot depus moțiuni simple de-a lungul acestui an, împotriva mai multor miniștri. De ceva timp, social democrații anunță că pregătesc o moțiune împotriva Guvernului în ansamblul său, însă au așteptat să treacă de discuțiile legate de Planul Național de Redresare și Reziliență din Parlament.

Moțiunea de cenzură are suficiente motive de a fi depusă, și cu PNRR și fără PNRR, știți foarte bine cât de rău o duc IMM-urile din România, cât de greu le este pensionarilor, celor aproape 1,7 milioane de oameni cu salariul minim pe economie. Puterea de cumpărare a românilor a scăzut, iar acest lucru este un motiv mai mult decât întemeiat ca acest guvern să plece”, spunea Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD,

Articolul precedentLucrare de amploare la Sarmizegetusa Regia
Articolul următorTrei religii sub același acoperiș