Premieră în București: primul centru mobil de vaccinare, în Sectorul 5

Centrul mobil de vaccinare, disponibil în premieră în București, va beneficia de serul produs de Pfizer BioNTech. Inițiativa va veni în sprijinul tuturor cetățenilor din Sectorul 5, anunță Primăria S5

Foto: Primăria Sectorului 5

Începând de astăzi, 31 mai 2021, Bucureștiul marchează o premieră, și anume inaugurarea primului centru mobil de vaccinare. Acesta va fi disponibil în Sectorul 5, sector administrat de edilul Cristian Popescu Piedone.

Primul centru mobil de vaccinare din București, în Sectorul 5

Potrivit comunicatului remis de Primăria Sectorului 5 din Capitală, centrul mobil se va afla luni și marți în zona Pieței Ferentari, urmând ca ulterior, de miercuri, să se mute pe platoul Academiei Militare.

Toți ce ce își doresc să se imunizeze o pot face, astfel, de luni până vineri, între orele 8:00 și 20:00, iar în weekend între orele 8:00 și 18:00.

Piedone: „Le voi demonstra că unde există voință, există și schimbare reală”

Doritorii nu vor fi obligați să se programeze, vaccinarea derulându-se pe principiul „primul venit, primul servit”. Cu toate acestea, va fi nevoie de prezentarea actului de identitate, urmând ca după aceea, persoanele vaccinate să fie introduse în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare. Mai mult, cetățenii vor trebui să completeze un chestionar de triaj, înainte de vaccinare. Pentru reducerea timpului de așteptare, autoritățile recomandă completarea acestuia în prealabil. Chestionarul poate fi descărcat de aici.

Vaccinul disponibil în cadrul centrului mobil aflat în Sectorului 5 este cel produs de Pfizer.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care își doresc să se vaccineze, centrul se va deplasa în majoritatea cartierelor din Sectorul 5, inclusiv în zona Rahova sau Aleea Livezilor. Caravana își propune să acopere tot Sectorul 5, astfel încât persoanele vârstnice sau cele care nu se pot deplasa la un centru de vaccinare, să se poată imuniza aproape de casă. Programul centrului este de luni până vineri, între orele 08.00-20.00 și duminică între orele 08.00-18.00

Primăria Sectorului 5 – comunicat

Mai mult, în data de 28 mai, în prezența Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și a Prefectului Capitalei, Alin Stoica a fost inaugurat Centrul de Vaccinare Drive-Thru de pe platoul Târgului Pucheni.

Prefectul Municipiului București, Alin Stoica, alături de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone / Captură video
Articolul precedentPNL are nevoie de o echipă care gândește îndrăzneț
Articolul următorAutostrada A1 Sibiu-Deva, sub restricții de trafic
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.