Ministrul de Interne, Lucian Bode și-a exprimat surprinderea cu privire „vizita” parlamentarilor PAUR, care solicită „suspendarea imediată a celor implicați în abuzurile de la Brăila”. Mai mult, acesta le-a atras atenția celor de la PAUR că ar trebui să cunoască legislația și pârghiile pe care parlamentarii le au pentru a comunica cu instituțiile guvernamentale.  

„Acum aflu și eu de la dumneavoastră. Dacă e vorba de parlamentari PAUR înseamnă că au stat degeaba în Parlament toate aceste luni. Aici e Ministerul Afacerilor interne, nu este sat fără caini. Aici nu vine fiecare când vrea, trece pe stradă și se oprește să discute cu ministrul de Interne. Parlamentarii au obligația să respecte legea. Sigur că prin transparența care ne caracterizează avem obligația să explicăm ce s-a întâmplat la Brăila. Mă surprinde că parlamentarii nu cunosc regulamentul”, a declarat Lucian Bode, într-o conferință de presă de la MAI.

Parlamentarii PAUR au anunțat că se vor duce miercuri, la sediul MAI pentru a solicita o întrevedere urgentă cu ministrul și cer „suspendarea imediată a celor implicați în abuzurile comise noaptea trecută la Brăila împotriva protestatarilor pașnici, unii dintre ei minori. Totodată, cerem sancționarea prefectului de București pentru partizanat politic și inducerea în eroare a opiniei publice. Alin Stoica, prefectul Capitalei, a spus, marți, ca responsabili pentru protestele de luni care au degenerat în violențe sunt cei de la PAUR”, a transmis George Simion, co-președintele PAUR.

Cazul Brăila

Jandarmeria Brăila precizează că la protestul spontan care a avut loc marţi seară, în municipiul Brăila, mai mulţi protestatari s-au manifestat violent faţă de forţele de ordine, iar apoi au încercat să fugă cu două taxiuri, dar au fost opriţi de poliţişti şi jandarmi şi scoşi din cele două autoturisme, notează Agerpres.

„În data de 30.03.2021, în municipiul Brăila a avut loc un protest spontan în contextul pandemic la care au participat peste 100 de persoane, depăşind limita maximă permisă de actualele prevederi legale. Pe timpul manifestaţiei, mai multe persoane participante s-au manifestat violent faţă de forţele de ordine, în sensul că au aruncat cu pietre şi alte obiecte contondente atât în personal, cât şi în autospecialele de intervenţie. Deşi au fost somaţi să înceteze acţiunile agresive, aceştia au continuat să manifeste în acelaşi mod. În jurul orei 23:45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecţia Căii Călăraşilor cu Bulevardul Independenţei şi s-a urcat în două taxiuri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliţie şi de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanţii violenţi au fost somaţi să coboare, dar aceştia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru aplicarea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al IJJ Brăila.

Ciolacu: „Cred că lumea a ieșit în stradă din disperare”

Articolul precedentTânăr din Constanța, huiduit de protestatari
Articolul următorFoști președinți ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, trimiși în judedată