Un tânăr din Constanța a ieșit marți seară la geam și le-a transmis un mesaj disperat protestatarilor împotriva restricțiilor, care mărșăluiau pe străzi, relatează ziarul local Replica Online.

„Unde protestați așa?! Să intrați la secție, Boli Infecțioase, la ATI, să vedeți ce înseamnă oameni cu COVID acolo! Nu mai protestați așa. E război, nu vă dați seama?! Pentru ce protestați?! Nu vă dați seama? A murit tata de COVID acum două zile și voi protestați? Să vă fie rușine! Oamenii ăia, la Infecțioase, se luptă să vă facă bine! Să nu ajungeți acolo!”, a strigat tânărul, în timp ce era huiduit de protestatari.

A treia zi de proteste

Noi proteste au avut loc în București, pentru a treia seară la rând. Inițal, 150-200 de oameni s-au adunat în Piața Universității, iar de acolo au mers în marș pe traseul Ministerul de Interne – Piața Victoriei – Palatul Cotroceni, pe traseu numărul acestora devenind considerabil mai mare. Noi manifestații față de restricțiile impuse în contextul pandemiei au avut loc în mai multe orașe. La Craiova, manifestanții au strigat printre altele „Jandarmii e cu noi”, apoi au dat foc unor fotografii cu șeful DSU, Raed Arafat, potrivit Hotnews.

La Timişoara şi Sibiu, unde în ultimele două zile numărul protestatarilor a fost mare, marţi aceştia au lipsit.

Imaginea neputinței

Medicii sunt stupefiați de faptul că mulți oameni protestează chiar în fața spitalelor. Nu înțeleg cum, după mai bine de un an de luptă cu un virus periculos, au ajuns să fie huiduiți și să li se strige că sunt „criminali”, așa cum s-a întâmplat la Bacău.

„Acele două imagini pe care le-am văzut aseară (n.r. luni), cu un pacient cu mască de oxigen care privea de la geam spre curtea unde personalul medical era hulit și altă poză cu personal medical cu combinezoane, erau de asemenea huliți. Personalul medical se străduiește de mult timp să facă față unei pandemii, iar pacienții nu au nicio vină că s-au îmbolnăvit sau că fac forme grave. Vă rog să respectați cadrele medicale, pacienții, regulile acestea care sunt menite să ne ajute”, a declarat medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

Constanța, în cea de-a treia zi de protest. Se cere demisia președintelui Iohannis

Articolul precedentTurcan, surprinsă fără mască, asigură că respectă măsurile de protecție și chiar crede în ele
Articolul următorBODE: La MAI nu este „sat fără câini”