Sursa Foto: Facebook Cristian Vasilcoiu

Raluca Turcan se alătură demnitarilor din actuala coaliție de guvernare care au fost surprinși fără mască de protecție în aceste vremuri în care aparent toată lumea crede în măsuri de protecție și le respectă… până când apar dovezi contrare în spațiul public.

Și, după ce câteva poze cu ministrul Muncii s-au rostogolit în mediul online, aceasta încearcă să convingă că de fapt la evenimentul unde s-a „relaxat” regulile au fost respectate în marea majoritate a timpului. Ba chiar a postat pe Facebook câteva poze din arhiva proprie de la acea acţiune de împădurire care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în zona Sibiului, în care, evident, avea acoperite gura și nasul.

Pozele sunt însoțite și de câteva explicații, anume că anterior participării la acțiune a fost obligatorie efectuarea unui teste Covid, dar și că a avut posibilitatea să se dezinfecteze pe parcursul celor 5 ore cât a împădurit pe acolo.

Are și o concluzie Raluca Turcan: „Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”.

Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă:
Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;
De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.

Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
… în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată.
Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente
”, se arată în postarea ministrului Muncii.

Articolul precedentGermania a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca la cei peste 60 de ani
Articolul următorTânăr din Constanța, huiduit de protestatari