Senatorul PSD, Gabriela Firea îi cere premierului Florin Cîțu să o demită pe Raluca Turcan, surprinsă într-o ipostază în care se afla în bena unei camionete, spre o acțiune în aer liber, cu mai multe persoane, toate fără mască. Mai mult, în spațiul public a apărut și o fotografie, de la un eveniment privat, în care cei prezenți nu poartă mască. De altfel, Turcan a precizat că acea imagine este doar una manipulatoare.

„Au lăsat mii de oameni fără loc de muncă, au distrus cultura, au îngropat industria ospitalității, ne verifică și ne numără ca pe vite în biserici, la slujbe, înmormântări, botezuri sau cununii, ne amenință că ne amendează dacă mergem la slujba de Înviere!

Cel mai grav : au distrus o generație de copii cu deciziile aberante de a închide toate școlile, în loc să testeze gratuit și des pentru a izola doar cazurile pozitive!

Iar acum vin cu nonșalanță și ne transmit că am fost toți niște fraieri că i-am ascultat, că le-am permis să ne intimideze și să ne blocheze în case, distrugându-ne viața și economia!

Prin vocea doamnei Turcan – încă ministru al Muncii -, aflăm că ea a participat la petreceri și la alte activități fără mască și distanțare, pentru că cei prezenți AU FĂCUT TESTE RAPIDE ANTIGEN!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Măsuri selective

Fostul edil al Capitalei s-a arătat deranjată de faptul că doar unii pot beneficia de testele rapide, nu și cei care ar avea cu adevărat nevoie, adică elevii și profesorii, cei care vor să meargă la evenimente culturale ori restaurante.

„Elevii și profesorii nu au voie să facă teste rapide, pentru a merge la școală normal? Cei care au evenimente în familie nu pot proceda la fel? Teatrele, cinematografele, restaurantele, locurile de joacă pentru copii, concertele etc nu pot reveni la o activitate – fie și restrânsă -, asigurând testare rapidă și simplă din salivă? Cât de nemernici sunt cei de la guvernarea de dreapta??

Impuneți reguli haotice și aberante pentru cetățenii simpli iar pentru mărimile voastre stabiliți ad-hoc alte reguli? Mai suple, mai prietenoase? Să vă fie rușine! Dl Cîțu? Dl Orban? Dl Iohannis? Ce părere aveți? Tolerați această nouă discriminare a românilor? Doamna Turcan mai este ministru???”, a mai scris senatorul PSD, pe Facebook.

În replică, Raluca Turcan a postat pe pagina sa de Facebook că a solicitat să fie amendată. „Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, a scris ministrul Muncii.

Turcan, surprinsă fără mască, asigură că respectă măsurile de protecție și chiar crede în ele

Articolul precedentFoști președinți ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, trimiși în judedată
Articolul următorMoțiunea simplă împotriva ministrului Oros a picat