Moțiunea simplă împotriva ministrului Oros a picat

PSD i-au reproşat ministrului Agriculturii că după 17 luni de guvernare nu a învăţat nimic, iar agricultura traversează cea mai neagră perioadă, lucru care nu a fost cauzat doar de pandemie şi secetă, ci în special de incompetenţa lui Adrian Oros.

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă a PSD intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS!”. În urma votului, din cei 283 de deputați prezenți, au fost 166 de voturi „împotrivă”, 115 de voturi „pentru”, zero abţineri, iar doi nu au votat.

Aceasta a fost a treia moţiune simplă a social-democraţilor respinsă în această sesiune parlamentară, și prima împotriva unui ministru liberal, după cele care i-au vizat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„Acum, precum lupii îmbrăcaţi în blană de oaie, pentru că tot vă place subiectul, vorbiţi despre problemele agriculturii acumulate în ultimii 30 de ani, agricultură pe care PSD a pus-o pe butuci şi aşteaptă ca noi, ca eu, să facem minuni într-un an şi jumătate, an de criză sanitară, lovit de fenomene meteo nefavorabile”, a explicat ministrul Agriculturii, la dezbaterea care a avut loc luni.

Semnatarii moțiunii îl consideră pe Oros cel mai mare daunător al agriculturii românești, motiv pentru care este nevoie de un tratament antidăunător.

„Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care-şi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români: prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru. Pentru salvarea agriculturii României, plecarea dumneastră din funcția de ministru, este cel mai bun tratament antidăunător”, mai afirmă parlamentarii PSD în textul moţiunii.

O nouă moțiune „se coace”

La finalul săptămânii trecute, Sorin Grindeanu a anunțat o posibilă nouă moțiune simplă, tot împotriva unui ministru liberal, este vorba de cel de la Interne, Lucian Bode. Însă depunerea acesti noi moțiuni depinde de rezultatul raportului de la Corpul de Control ce vizează anchetarea cazului „Ana Munteanu (USR)” de la Timișoara. Concret, consilierul local Timișoara a adus clienți falși în restaurantul unui hotel din zona centrală a Timişoarei pentru a arăta că localul preia ilegal rezervări în această perioadă de carantină – în care ar trebui să fie închis, și s-a filmat în timp ce intra cu jandarmii în locația respectivă.

De altfel, conducerea PSD a precizat că pregătește și o moțiune de cenzură, dar mai așteaptă până se ajunge la un număr de votanți, cu sprijinul cărora aceasta să treacă „la sigur”.

Marcel Ciolacu, din moțiune în moțiune până la cea de cenzură

Articolul precedentGabriela Firea o vrea demisă pe Raluca Turcan
Articolul următorLege promulgată: evazioniștii pot scăpa de închisoare dacă achită prejudiciul