Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat astăzi la Palatul Cotroceni pe mai mulți miniștri, în frunte cu Ludovic Orban, pentru a stabili care este scenariul următor și pentru a evalua măsurile cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. Întâlnirea va avea loc de la ora 13.00, pe lângă prim-ministru fiind așteptați să participe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, la finalul ședinței, Iohannis va susține o declarație de presă, transmisă live aici.

Azi noapte, încă două Ordonanțe Militare au fost adoptate: ultima, cea cu numărul 6, vizând instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum și a unei zone de protecție asupra unor unități administrativ-teritoriale din județul Suceava.

Ordonanța militară numărul 5 este legată de măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, practic fiind făcute clarificări și prelungite termene din ordonanțele anterioare.

Astfel, a fost prelungită măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 31 martie 2020 ora 18.00, dar și spre Italia și din Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile,
începând cu data de 6 aprilie 2020.

Totodată, a fost stabilit și că: „Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii.

Persoanele care nu respectă condițiile izolării la locul declarat / la care au
optat să efectueze izolarea și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracțiune
”.

Articolul precedent„Pastila” EnergoNuclear, îndulcită cu un milion de euro
Articolul următorBucureștenii din Sectorul 1 au dispozitive cu dezinfectant „la scară”