Gheorghe Dinu și joaca „de-a demisia”

Dinu își susține „renunțarea la demisia de onoare” în baza unor noi filmări apărute în spațiul public și din care reiese că nu el este cel care a agresat-o „verbal/fizic” pe reprezentanta USR Felicia Ienculescu-Popovici, ba mai mult, că el a fost cel agresat de către consilieră.

Consilierul local al PMP, Gheorghe Dinu, cel care săptămâna trecută a fost implicat în incidentele din cadrul ședinței de CL din Mogoșoaia, se joacă cu demisiile. După ce și-a anunțat „demisia de onoare” din PMP, ca urmare a faptului că a agresat o colegă consilier, fapt care ar fi dus și la pierderea mandatului de consilier local, potrivit Codului Administrativ, a revenit asupra deciziei sale și și-a retras demisia, relatează G4Media.

Dinu își susține „renunțarea la demisia de onoare” în baza unor noi filmări apărute în spațiul public și din care reiese că nu el este cel care a agresat-o „verbal/fizic” pe reprezentanta USR Felicia Ienculescu-Popovici, ba mai mult, că el a fost cel agresat de către consilieră.

„Vă rog să țineți cont de faptul că, conform GDPR, am dreptul la a-mi proteja imaginea, fapt pentru cae am rugat-o pe dna consilier USR să nu mă filmeze”, a scris Gheorghe Dinu în cererea sa.
Mai mult, acesta consideră că Felicia Ienculescu-Popovici a manipulat opinia publică, punându-l pe consilierul PMP „într-o lumină proastă”, inducând în eroare „prin imaginile pe care dumneai le-a pus la dispoziție”.

În declarațiile inițiale, imediat după incident, Gheorghe Dinu susținea că a fost și el filmat de consiliera din partea URS, dar că a „rugat-o frumos” să se oprească. „Doamnă, nu mă mai filmați, s-a apropiat de mine, i-a căzut telefonul și i l-am luat și i l-am dat și a început să țipe ajutor ajutor. Ăsta a fost tot conflictul între mine și doamna. Dar am rugat-o frumos”, afirma Dinu.  Din imaginiile camerei de supraveghere se poate observa însă altceva.

Incidentul de la Mogoșoaia nu a rămas fără ecou, căci polițiștii din Buftea au deschis deja un dosar penal în acest caz. Mai mult, la ședința de CL, de vineri, Dacian Cioloș, Dan Barna, Cătălin Drulă, Anca Dragu și alți membri USR au fost prezenți pentru a-și susține colega. 

De altfel, și Valentin Ene și-a dat demisia din PNL, potrivit unui comunicat de presă asumat de liderul PNL de Ilfov.

„În cursul acestei zile, Partidul Național Liberal filiala Ilfov a luat act de demisia domnului Valentin Ene, ca urmare a evenimentului de la Mogoșoaia. Decizia a venit în urma asumării clare și ferme de către PNL Ilfov a unei atitudini de toleranță zero față de orice fel de acțiune care afectează principiile și valorile liberale.

Respingem orice tip de violență, după cum respingem orice tentativă de exagerare și exploatare în sensul atragerii de capital politic din partea USR”, a transmis Hubert Thuma, liderul PNL Ilfov, pe contul de socializare. Rămâne de văzut dacă nu se va răzgândi și acesta cu privire la demisia sa.

Un nou caz de agresiune a unui membru USR de către un liberal. Vicepreședintele TNL, instigare la violență la adresa viceprimarului Brașov, Flavia Boghiu

Articolul precedentIonuţ Stroe, despre PNL: “Membrii agresivi reprezintă excepţii”
Articolul următorEmil Boc (AMR) vede necesitatea realizării reformelor, altfel există riscul de a se pierde bani din fondurile PNRR