Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, la TVR 1, că actualul guvern, o alianță între două formațiuni atât de diferite din punct de vedere ideologic, s-a coagulat într-un moment critic pentru România. Aflată în colaps, țara are nevoie de toate resursele pentru a se „recupera”, motiv pentru care, în opinia sa, Guvernul Ciucă este „condamnat” să ducă la îndeplinire programul de guvernare pentru următorii trei ani.  

„România era într-un colaps. Eu sper să recuperăm cât mai repede. Lucrurile nu sunt trecute. Avem un guvern stabil și un guvern al României. Îmi place abordarea prim-ministrului (n.r. militar de carieră), este o abordare corectă”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR 1. De altfel, acesta a apreciat acțiunile comune pe care premierul Ciucă le-a avut alături de miniștrii social democrați, de Adrian Chesnoiu (de la Agricultură), respectiv de vicepremierul Sorin Grindeanu (de la Transporturilor), subliniind încă o dată normalitatea de care a dat dovadă Ciucă.

„Eu nu am cerut un vot colegilor mei să intrăm la guvernare ca să stric lucrurile în trei ani. Acest guvern e condamnat să stea până în 2024 și să facă ce e mai bine. Trebuie să depășim aceste crize, economică, sanitară și socială”, a adăugat liderul PSD.

Mai mult, acesta a mers pe aceeași comparație făcută recent de primarul Emil Boc, potrivit căruia cele două mari partide din alianța de guvernare sunt ca două echipe de fotbal rivale, care trimit jucători la „naționala” de fotbal. Dacă Boc a evitat să dea nume de rivale, nu același lucru putem spune de Marcel Ciolacu, cel care a pus și „emblemele” pe cele două echipe. „PSD și PNL sunt ca Steaua și Dinamo. Este adevărat că PSD e mai mult Steaua și PNL Dinamo… Când mergeau la echipa națională își dădeau mâna și jucau în aceeași echipă”, a mai spus Ciolacu, la postul public de televiziune.

Guvernarea în actuala formă, cu premier liberal, este valabilă până în 25 mai 2023, când se va face „rocada”, iar la Palatul Victoria va veni președintele PSD, Marcel Ciolacu. Tot atunci se vor schimba și vicepremierul, Rareș Bogdan și-a anunțat deja intenția de a intra la guvernare.

Cătălin Drulă: „Nu e târziu să puneți presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea și reaua voință a interimatului PNL”

Articolul precedentMarocul și-a suspendat zborurile pentru două săptămâni
Articolul următorMesajul lui Cristian Popescu Piedone pentru România, de ziua ei. „Pentru mine, draga mea, ești mereu și mereu… ACASĂ”