Sursa foto: Realitatea

Consilierul local Leonard Florin Petre, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, a anunțat „începutul sfârșitului” pentru rampa ilegală de sortare de la Ulmeni. Cu alte cuvinte, în urma ședinței Consiliului Local, a fost adoptată hotărârea prin care se interzice transportul, depozitarea și procesarea oricărui tip de deșeuri provenite din alte părți pe raza administrativ-teritorială a municipiului Oltenița.

Consilierul local a precizat că decizia adoptată reprezintă o „victorie” împotriva persoanelor care și-au umplut conturile cu milioane de euro cu „prețul deteriorării calității vieții” oamenilor din Oltenița. Leonard Florin Petre a făcut referire la rampa ilegală de sortare de la Ulmeni, afacere care i-a adus lui Nelu Iordache un nou dosar penal.

Rampa ilegală de la Ulmeni, o afacere profitabilă pentru „mafia deșeurilor”

Omul de afaceri Nelu Iordache, condamnat la 11 ani de închisoare, este cercetat de procurorii de la DNA într-un alt dosar. În septembrie 2021, celebrul afacerist a fost ridicat de la aeroport când încerca să părăsească țara. În urma perchezițiilor la două firme ce operează așa-zisa „stație de sortare deșeuri”, anchetatorii au descoperit că stația de sortare din localitatea Ulmeni, situată în aproprierea muncipiului Oltenița din județul Călărași, reprezintă o adevărată bombă ecologică, o groapă de gunoi ilegală.

Nelu Iordache a cumpărat vechiul CAP din Ulmeni și l-a transformat într-o rampă de gunoaie ilegală. Mai mult, stația de sortare nu a fost dotată cu echipamentele necesare pentru sortare.

Nelu Iordache, mână în mână cu autoritățile de mediu din Călărași

Chiar dacă afacerea e patronată de Nelu Iordache, omul de afaceri și-a pus mai mulți apropiați în funcțiile de conducere, iar cu „ajutorul” autorităților de mediu a beneficiat de autorizații provizorii de sortare și tratare a deșeurilor.

La „succesul” acestei afaceri cu deșeuri au contribuit politicieni, funcționari guvernamentali și angajați ai Gărzii de Mediu. Conform DNA, Nelu Iordache ar fi încasat milioane de euro de la primăriile din Capitală pentru tratarea și sortarea gunoaielor bucureștenilor. Mai mult decât atât, în vizorul procurorilor se află și primarul liberal Costinel Milescu deoarece ar fi pus umărul la dezvoltarea groapei de gunoi din Ulmeni.

Rampa ilegală este gestionată de companiile Utiltrailer SA și Cassano Metal SRL din 2019, care au îngropat direct în sol mii de tone de gunoaie din București, activitatea desfășurându-se sub „protecția” agenției de mediu Călărași. În momentul de față, groapa de gunoi s-a extins de o suprafață de 100 de hectare, iar contaminarea zonei a ajuns la cote extreme. Otrăvurile au ajuns să se infiltreze în pânza freatică, ajungând astfel în apa potabilă și culturile agricole din împrejurimi.

Conform psnews.ro, la groapa de gunoi din Ulmeni sunt depozitate, chiar și în timp de noapte, mii de tone deșeuri. Acest lucru se întâmplă într-o zonă naturală unde, teoretic, e înscrisă pe listele ariilor protejate Natura 2000 și a sitului Gumelniţa de la Olteniţa – Măgura Gumelniţa, deci e protejată.

UPDATE – Dezmințire Environ -Mafia deșeurilor a dat în „clocot”. Clanurile de romi din Strehaia au „turnat” nume grele. Milioane de euro pentru milioane de tone reciclate FICTIV(I)

Articolul precedentFestivalul Electric Castle se va organiza și la Brașov
Articolul următorOrașul Târgoviște trece la iluminat inteligent
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.