Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Iluminatul inteligent, pe senzori, a început prin semnarea contracului, în cursul anului trecut.

Astfel, la acest moment, noile sisteme de iluminat au fost implementate în proporţie de 90%. În ceea ce privește lămpile vechi, acestea au fost schimbate cu lămpi noi, de tip „led”.

În cadrul proiectului sunt aproximativ 3.200 de lămpi care trebuie schimbate.

Târgoviste: treceri de pietoni iluminate inteligent

Mai mult, în Târgovişte, fiecare trecere de pietoni va beneficia de iluminat inteligent, pe senzori, care va spori intensitatea luminii atunci când pietonii vor să traverseze strada şi va scădea când nu sunt oameni în preajmă, precizează Adevărul.

Conform declarațiilor oferite de primarul municipiului, pentru trecerile de pietoni s-a implementat un sistem special, astfel încât luminozitatea la trecerile de pietoni să fie crescută pentru a se evita accidentele rutiere. De menţionat faptul că, în momentul în care va fi finalizat întregul sistem de iluminat public, fiecare trecere de pietoni va fi iluminată pe senzor. Asta înseamnă că, în momentul în care pietonul se apropie de trecerea de pietoni, intensitatea luminii creşte.

”Factura va scădea şi cu 40-50%”

De asemenea, va fi şi un sistem de gestiune a întregului iluminat public, în momentul în care străzile nu sunt circulate intensitatea luminii urmând a scădea, pentru că unul din obiectivele principale urmărite în cadrul acestei investiţii vizează şi scăderea consumului de energie electrică cu aproximativ 45-50%, lucru care poate fi foarte util mai ales din perspectiva creşterii galopante a preţului la utilităţi şi la energia electrică” a declarat primarul municipiului.

Vor fi achiziționate 40 de autobuze hibrid

La finalul proiectului, acelaşi lucru se va întâmpla şi la nivelul străzilor în funcţie de circulaţie. Atunci când nu vor fi maşini în trafic, intensitate luminii va scădea.

Scopul implementării sistemului inteligent este scăderea consumului de energie electrică, încă un pas spre un municipiu verde, după achiziţionarea a 40 de autobuze hibrid pentru transportul public, mai arată sursa citată.

Articolul precedentRampa ilegală de sortare de la Ulmeni va fi închisă
Articolul următorWhatsApp vs Signal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time