Marinela Țepuș, fosta directoare a Teatrului Nottara. foto: Facebook

Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, a făcut „prăpăd” la începutul acestui an în rândul teatrelor pe care le are în administrare financiară. O comisie de evaluare a managementului a decis, fără prea multe explicații logice și juridice, demiterea unor directori. Printre aceștia, se află și Marinela Țepuș, cea care a condus Teatrul Nottara decenii la rând, perioadă în care această instituție a strâns ropote de aplauze datorită programelor oferite.

Întrucât a considerat că decizia oficialilor de la Primăria Capitalei este abuzivă s-a adresat instanței. Cu toate acestea, la iveală au început să iasă aspecte grotești, care, nu au legătură cu cultura și mai ales cu performanțele manageriale. Marinela Țepuș dă de înțeles că promovarea în funcții de conducere se face (și)în funcție de aspectul fizic. Direct vizat în acest caz este Puiu Șerban, profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”(UNATC)

Am înțeles, în sfârșit, de ce a fost ”cooptat” dânsul în cadrul comisiei -”tăvălug” de evaluare a managerilor bucureșteni de teatru din subordinea PMB și CGMB, pentru anul 2021. În ceea ce mă privește, m-a ”lăsat REPETENTĂ”/ ”executat” la evaluare pentru că NU eram o… ”BUNĂCIUNE”! Din păcate, aflu, din mai multe surse, că dânsul ar ”râvni” (și) la vreo ”bunăciune” de teatru bucureștean de stat (e din ce în ce mai greu, se pare, cu teatrele private) și că dna culturii bucureștene ar fi dispusă să i-l ofere, în semn de gratitudine, pentru ”prestația” de la evaluări!”, a menționat Marinela Țepuș, fosta directoare a Teatrului Nottara.

Nicușor Dan, ca de obicei: Nu știe NIMIC

Din partea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a așteptat o reacție, una care să demonstreze că îi pasă de administrație, de cultură, chiar dacă(…) la bază e profesor de matematică.

Oare domnul primar general înțelege/ știe ce se întâmplă (pe) la Direcția Cultură, Învățământ, Turism din PMB? Mă tem că nu!”, se întreabă retoric, Marinela Țepuș.

De-a lungul timpului, „în lumea teatrului” au fost mai multe acuzații de hărțuire sexuală. Unele studente și chiar actrițe au susținut că regizorii/profesorii cereau favoruri sexuale în schimbul rolurilor importante.

În ceea ce-l privește pe profesorul Puiu Șerban, într-un comunicat publicat și de culturaladuba.ro, pretinsele aluzii cu conotație sexuală ar fi fost, de fapt, „glume neinspirate”.

Am ajuns la concluzia că unele dintre afirmaţiile mele au fost total nepotrivite atât pentru mine, ca profesor, dar mai ales au creat un prejudiciu de imagine instituţiei în care m-am format şi pe care o slujesc de 25 de ani, prin urmare, consider că datorez scuze tuturor colegilor mei de o viaţă”, a transmis profesorul Puiu Șerban, după ce într-o emisiune TV a dat de înțeles că a fost „încurajat” chiar de rectorul UNATC să înceapă o relație cu actuala soție, Alexandra Velniciuc, încă de pe vremea când aceasta îi era studentă. El nu a comentat, însă, acuzațiile aduse de actualele studente, așa cum a remarcat și sursa citată.

Citește și: Nicușor Dan are probleme „la capitolul Cultură”. Trimite Corpul de Control la teatrele din Capitală, dar nu vede jaful din spitale

Articolul precedentUpdate.Fără precedent: Primăria Capitalei dispune dezinsecția în școli, direct în nasul elevilor. Reprezentanții Companiei de dezinsecție spun că totul e sigur
Articolul următorSute de țigarete de contrabandă ridicate din Mureș; două persoane au fost arestate
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”