Sursa: Diicot

Două persoane au fost arestate, iar alte două au fost puse sub control judiciar într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita pe linia contrabandei de țigări și alcool.

Însă, din ce arată anchetatorii, ramificațiile ar fi mult mai mari, dat fiind că, pe lângă persoanele care au pus „la cale” un grup infracțional organizat, alte 17 persoane din județele Harghita și Mureș s-au implicat activ în activitățile de comercializare, depozitare și transport de țigarete și alcool provenind din contrabandă.

Din ce precizează DIICOT, inițial grupul a fost constituit în anul 2021 de 3 dintre inculpaţi, grup care a fost „zdruncinat” săptămâna aceasta după 22 percheziții domiciliare – 21 în județul Mureș și una în județul Harghita.

Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 170.000 de țigarete de diferite mărci, 65.000 de lei, 1.230 de euro, dar și 34 de litri de alcool. Potrivit DIICOT, „anterior în cauză s-a identificat și ridicat în vederea cercetărilor cantitatea de 207.000 țigarete provenind din contrabandă, comercializată de către membrii grupului infracțional organizat”, în condițiile în care membrii grupării comercializau țigările cu un preț mediu de 11 lei/pachet.

Ulterior activităților desfășurate efectuate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Cluj-Napoca, I.P.J. Harghita, I.P.J. Mureș și jandarmii Grupări de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I Târgu Mureș” și I.J.J. Mureș, doi bărbați au fost propuși spre arestare la Tribunalul Harghita, judecătorii considerând că există suficiente probe pentru plasarea acestora în arest:

Admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita, și în consecinţă: Dispune arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 30.09.2022 până la data de 29.10.2022, inclusiv, a inculpaţilor: 1. Kadar Ferenc, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, respectiv contrabandă(4 acte materiale);

2. Kovacs Attila cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, respectiv contrabandă (2 acte materiale) şi dispune emiterea, de îndată, faţă de inculpaţi a mandateor de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 30.09.20222, mandatele fiind valabile până la data de 29.10.2022, inclusiv.

Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpaţii Kadar Ferenc şi Kovacs Attila, prin apărători aleşi, privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, atât pentru inculpaţi cât şi pentru Ministerul Public”.

Articolul precedentMarinela Țepuș, fosta directoare a Teatrului Nottara: „Am fost executată pentru că nu eram o BUNĂCIUNE!”
Articolul următorArme albe și spray lacrimogen la protestul de ieri din Capitală; jandarmii au aplicat amenzi de 32.000 de lei