Foto: Facebook/Jandarmeria Română
Foto: Facebook/Jandarmeria Română

Protestul organizat ieri în Capitală nu a decurs fără incidente, reiese dintr-un comunicat transmis Agepres de Jandarmeria Capitalei.

În doar câteva ore, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, însă sursa citată arată că „în continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”.

Concret, „jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, după depistarea unui bărbat, participant la adunarea publică din Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen”, iar un alt exemplu este al unui alt bărbat, depistat de poliţiştii Capitalei, care „avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase”.

Nu doar jandarmii și polițiștii au fost prezenți, ci și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, cu 2 autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD, dar „nu au fost înregistrate evenimente deosebite – 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare”.

Protestul a avut loc în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, dat fiind că au fost mai multe „tabere” care și-au chemat susținătorii – în final fiind doar câteva mii de persoane prezente. Nemulțumirile, îndreptate împotriva Guvernului și a partidelor care alcătuiesc coaliția de guvernare, însă disensiuni au fost și între „capii” protestului.

Astfel, George Simion și Diana Șoșoacă s-au întrecut în acuze reciproce, dat fiind că liderul AUR a venit cu manifestanții din Piața Universității în Piața Victoriei unde s-a întâlnit cu fosta sa colegă de partid. Taberele s-au huiduit, ba chiar senatorul Șoșoacă a cerut intervenția jandarmilor.

În urmă, la câteva ore, Simion a anunțat pe Facebook protest în fiecare municipiu reședință de județ”, duminica viitoare, îndemnând oamenii să fie „acolo”, de la ora 14.00. „Acolo” însemnând, potrivit aceleiași surse, în fața clădirii instituțiilor prefectului sau, după caz, a consiliilor județene și primăriilor (sau în piețele) din municipiile reședință de județ.


Articolul precedentSute de țigarete de contrabandă ridicate din Mureș; două persoane au fost arestate
Articolul următorPonta nu crede în război: „Nu ne atacă nici gepizii, nici avarii, nimeni!”