Captură video/Kanal D
Captură video/Kanal D

Fostul premier Victor Ponta este sceptic în ceea ce privește posibilitatea ca țara noastră să fie implicată direct într-un război și să fie o țintă a Rusiei, acesta opinând că altele sunt problemele care vizează direct românii.

Ponta a vorbit despre modul în care vede situația actuală la România TV, făcând totodată aprecieri destul de dure la adresa șefei Comisiei Europene, calificând discursul acesteia drept „o minciună sau prostie”.

Potrivit celor subliniate de Victor Ponta, nu există amenințarea unui război, ci „e doar o poveste ca să mai cumpărăm arme”:

Nu cred povestea asta, că o să ne atace rușii. Deocamdată iau bătaie de la ucraineni. „Aveți grijă că vine Putin la micul-dejun!”. Nu vine, slavă Domnului! (…)

Nu ne atacă nimeni pe noi (…). Nu se poate! Suntem în NATO, avem bază aici. Nu ne atacă nici gepizii, nici avarii, nimeni!”.

Ponta vede totuși reală amenințarea unei crize economice, dat fiind că suntem deja într-un punct în care „așa inflație, creștere a prețurilor, generația noastră nu a prins”:

Ce e mai grav e că ascult discursurile Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. În afară de a lupta pentru Ucraina – bravo, corect, nu aud nicio soluție. Ne spune că trebuie să închidem dușul.

Treaba cu consumul de energie e o minciună sau prostie. Nu asta e problema noastră, a României și a Europei. Problema e că nu mai putem produce nimic la aceste prețuri. Cei mai bogați, Franța, Germania, au bani destui, rezistă o perioadă, dar amărâții din Est nu au cu ce să mai reziste.

Hai să vedem care e problema României. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie. Avem Dunăre, ne-a făcut Ceaușescu de toate, avem cărbune, termocentrale, gaz… Nu suntem o țară stearpă, dar la noi sunt cele mai mari prețuri”.

Articolul precedentArme albe și spray lacrimogen la protestul de ieri din Capitală; jandarmii au aplicat amenzi de 32.000 de lei
Articolul următorȘase militari români au fost certificați ca experți în infanteria Forțelor Terestre ale SUA