Mitropolia Moldovei și Bucovinei a găsit „leacul” pentru homosexualitate: ruga

Marșul LGBTI din Iași va avea loc mâine, 1 octombrie 2021 și este primul marș gay din acest oraș

Foto: preluare Britannica

Așa cum era de așteptat, în urma anunțului potrivit căruia mâine, 1 octombrie, la Iași va fi organizat primul marș gay din istorie, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a reacționat, declarându-se, tot cum de așteptat, total împotrivă, dar în termeni oarecum blânzi. „Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției. Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viaţa multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie…. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă”, au scris reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei este de părere că viitorul familiei tradiționale ar putea fi periclitat

Cu toate că homosexualii există încă din cele mai vechi timpuri, chiar de dinainte ca Hristos să se nască (informație verificabilă), Mitropolia Moldovei și Bucovinei este de părere că existența lor, în 2021, ar putea să afecteze buna dezvoltare a familiilor tradiționale, adică cele formate din tată, mamă și copii. Cu toate că nu vorbim despre nicio boală contagioasă, ci despre natura diferită a unor oameni, față de normalul văzut de majoritate.

Încercând să dea dovadă de „milostenie”, Mitropolia anunță că îi invită pe toți credincioșii să se alăture în rugă, pentru a-i face pe cei „pierduți” să se întoarcă la valorile considerate normale de biserică. „Îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne pedepsească după faptele noastre, ci să Se arate spre noi cu milostivire şi iertare. Îi adresăm rugăciune stăruitoare, să-i întoarcă pe calea cea adevărată pe cei care s-au îndepărtat de valorile familiei și ale iubirii curate, iar nouă, tuturor, să ne dăruiască duh de pocăință, în post și în rugăciune. Îi îndemnăm și pe credincioși ca mâine, 1 octombrie, să participe la Sfânta Liturghie, să-și plece genunchii la rugăciune, prin citirea Psaltirii și Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, iar pentru cei care pot, să fie și zi de ajunare până după asfințitul soarelui”, a mai scris Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în cadrul aceluiași comunicat.

Citește și: Ludovic Orban pare convins că premierul nu-și va da demisia înainte de moțiune

Articolul precedentIohannis ia atitudine, după ce PSD a anunțat că a început strângerea de semnături pentru plafonarea prețului la energie
Articolul următorOctavian Berceanu, dovada că România se închină la idoli
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.