Ludovic Orban pare convins că premierul nu-și va da demisia înainte de moțiune

„Mă îndoiesc”, a spus fostul președinte PNL întrebat de presă despre o eventuală demisie a lui Florin Cîțu.

Ludovic Orban (captură video)

Fostul lider PNL și șef demisionar al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, nu crede în posibilitatea ca premierul Florin Cîțu să-și dea demisia înainte ca moțiunea de cenzură să fie supusă la vot. „Dacă își dă demisia, nu va mai fi el premier interimar pe toată durata interimatului, ceea ce mă îndoiesc, pentru că el ține foarte mult la funcție”, a spus astăzi Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu îl vede pe Florin Cîțu ca pe un „om de Stat”

Ludovic Orban a mai spus, de asemenea, că singura variantă prin care USR PLUS ar putea să nu voteze moțiunea ar fi demisia imediată a premierului. Cu toate astea, Orban nu îl vede pe Cîțu ca fiind capabil să facă un astfel de pas, de vreme ce pare să țină foarte mult la funcția pe care o are. „Ca să nu fie obligați cei de la USR PLUS să voteze, există încă o variantă, să demisioneze domnul Cîțu, dar asta înseamnă să fii om de stat și să pui interesul de Stat mai presus decât cel personal. Chiar și PSD a făcut jocul lui Cîțu pentru că e foarte ușor să treacă peste el”, a mai declarat Ludovic Orban.

Citește și: Adrian Năstase și Miron Mitrea și-au pierdut „onoarea”

Moțiunea de cenzuri împotriva premierului Florin Cîțu a fost inițiată de social democrați și este astăzi citită în Parlament, urmând ca în cursul zilei de marți, aceasta să fie supusă la vot.

Articolul precedentAdrian Năstase și Miron Mitrea și-au pierdut „onoarea”
Articolul următorCongresul PNL a fost ”Un soi de concurs de tupeu”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.