Iohannis ia atitudine, după ce PSD a anunțat că a început strângerea de semnături pentru plafonarea prețului la energie

Coincidență sau nu, președintele pare să se fi „trezit” și a cerut Comisiei Europene să găsească soluții pentru a rezolva criza prețurilor exagerate la energie

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, președintele României, a participat, în cursul zilei de astăzi, la o videoconferință cu Charles Michel, președintele Consiliului European, însă cu alți lideri din Europa, cu scopul pregătirii reuniunii Consiliului European, însă și a Summitului Uniunii Europene – Balcanii de Vest, care va avea loc în Slovenia, între 5 și 6 octombrie.

Klaus Iohannis cere discutarea temei cu privire la prețurile crescute ale energiei

Klaus Iohannis a cerut discutarea creșterii prețurilor, la nivelul Consiliului European, cerând găsirea unei soluții, în acest sens. Soluțiile ar trebui să fie general valabile pentru toate țările membre ale Uniunii Europene. Miniștrii de specialitate ar urma să-și aducă contribuția în depistarea unor soluții.

Acesta a mai spus, de asemenea, că este nevoie de ajutorul tuturor statelor membre, astfel încât, în urma eventualelor soluții găsite, cetățenii europeni să fie protejați.

PSD a început deja strângea de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie

Citește și: Ludovic Orban pare convins că premierul nu-și va da demisia înainte de moțiune

„Am lansat campania națională de strângere de semnături pentru susținerea proiectului nostru de lege privind plafonarea prețurilor energiei și gazelor. Nu vrem doar să stopăm creșterea facturilor, ci să și compensăm o parte dintre scumpirile deja operate de furnizori. Este o lege vitală pentru milioane de familii înaintea sezonului rece.  Fără acest sprijin, românii vor trăi câteva luni crâncene. În țările care au luat măsuri similare, oamenii văd rapid efectele. În Italia, Guvernul a alocat deja trei miliarde pentru susținerea consumatorilor, iar populația simte deja la jumătate impactul creșterii prețurilor”, a scris Marcel Ciolacu astăzi, pe pagina de Facebook.

Articolul precedentCiolacu, către Barna: „Dan, să nu faci cu moțiunea cum ai făcut cu tastatura: să dai pe lângă”
Articolul următorMitropolia Moldovei și Bucovinei a găsit „leacul” pentru homosexualitate: ruga
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.