USR PLUS poate da premierul, dar nu se pune problema să fie chiar Dacian Cioloș

„Eu am responsabilităţi în Parlamentul European, am un mandat acolo. Acum am candidat şi la preşedinţia partidului şi dacă voi câştiga mă voi ocupa de partid. Deci nu e vorba despre mine aici”

Co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloș a declarat miercuri că este exclus ca el să fie premier, așa cum a afirmat Dan Barna, având responsabilități la Parlamentul European, însă consideră că USR PLUS este dispus să propună un premier, asta deși în cadrul alianței, unde a venit cu 15% nu este cel mai în măsură să vină și cu o astfel de propunere.

„Sunt multe variante cu premierul. Noi am spus că dacă PNL nu are altă variantă decât Florin Cîţu – şi cum noi nu putem lucra cu Florin Cîţu – noi suntem dispuşi să punem pe masă şi un premier.

Eu nu am făcut-o la mişto, nu am făcut-o să glumesc. Important e să existe încredere între parteneri, că putem lucra în echipă. Pentru că posturi de responsabilitate politică şi în coaliţie sunt mai multe” a spus Dacian Cioloș pentru Europa FM.

În opinia sa, „sunt multe responsabilităţi şi de Senat şi Camera Deputaţilor, în Parlament. Şi Parlamentul are un rol esenţial în funcţionarea unei coaliţii, nu doar guvernul”, a mai spus Cioloș, care a reamintit faptul că a mai fost premier, dar care acum nu își pune această problemă. „Eu am responsabilităţi în Parlamentul European, am un mandat acolo. Acum am candidat şi la preşedinţia partidului şi dacă voi câştiga mă voi ocupa de partid. Deci nu e vorba despre mine aici”, a mai spus Dacian Cioloş.

În privința refuzului lui Florin Cîțu de a relua negocierile cu USR PLUS, dar doar după ce se „leapădă” de AUR, Dacian Cioloș a afirmat că singura opțiune a liderului PNL este să negocieze cu PSD. „Eu l-am auzit spunând că nu va negocia cu niciun partid care votează moţiune de cenzură împotriva lui. Deci nu ştiu ce îi rămâne. De asta spun că e un pic incoerent. Nu mi-e clar care sunt soluţiile şi ce vrea. Noi i-am propus o soluţie. Florin Cîţu să se ocupe de partid, dacă tot e preşedinte de partid – că probabil e de lucru acolo – şi să numească PNL un prim-ministru care să fie capabil să lucreze în coaliţie. Noi spunem acelaşi lucru de la începutul lui septembrie. Suntem gata să avem o discuţie, dacă avem cu cine”, a spus liderul USR PLUS, citat de Agerpres.

Dacian Cioloș îl vede pe Cîțu ca un premier în agonie

Articolul precedentSimion nu mai vrea stare de alertă și are chiar și un proiect de lege pentru asta
Articolul următorParlamentul se reunește pentru citirea moțiunii de cenzură a PSD