Simion nu mai vrea stare de alertă și are chiar și un proiect de lege pentru asta

Între timp, secțiile ATI sunt pline iar incidența sare de 6 la mia de locuitori

George Simion (AUR), captură video

George Simion nu se lasă! Dacă ieri promitea că sâmbăta va organiza cel mai mare protest din ultimii ani, în care amintea că îi va aduce „pe capul” premierului Florin Cîțu inclusiv pe mineri, astăzi acesta mai are un anunț de făcut, și anume că are în plan un proiect de lege pentru încetarea stării de alertă, pe care acesta o consideră instrument de încălcare a drepturilor și libertăților, restrânse în ultima perioadă, în contextul pandemiei. Proiectul va fi depus în Parlament.

George Simion: „Indiferent de situaţia excepţională cu care se confruntă un stat democratic, acesta are datoria să identifice şi să utilizeze mijloace legale şi legitime de contracarare a pericolelor şi a efectelor negative”

Mai mult, acesta este de părere că prin „rămânerea în vigoare a unei astfel de legi vădit neconstituţionale nu se realizează altceva decât perpetuarea încălcării normelor constituţionale, prin încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat, în detrimentul cetăţenilor, ale căror drepturi şi libertăţi sunt restrânse în mod nelegal, se impune abrogarea de îndată a Legii nr. 55/2020″, a mai spus George Simion, copreşedinte AUR și deputat în Parlamentul României.

Citește și: Partidul Vadimist Român, noua intrare pe scena politică românească

În paralel, Capitala este sufocată de o incidență de 6,33 la mia de locuitori, confruntându-se cu noi restricții, mult mai blânde decât cele ale valurilor precedente (cel puțin pentru cei vaccinați). Capitala nu este singurul oraș din România unde situația se prezintă a fi critică. Spitalele pline nu mai fac față internărilor masive. Cei mai mulți dintre cei internați cu forme grave fac parte din acea categorie de persoane nevaccinate.

Articolul precedentGhinion! Leo de la Strehaia, condamnat la închisoare cu executare cu trei zile înainte ca faptele să se prescrie
Articolul următorUSR PLUS poate da premierul, dar nu se pune problema să fie chiar Dacian Cioloș
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.