Foto: Facebook/”Mai Mult Verde”
Foto: Facebook/”Mai Mult Verde”

Asociația ”Mai Mult Verde” prezintă activitățile desfășurate de CODRU, un ONG care promovează și protejează natura.

Aici, sunt organizate multiple acțiuni precum sesiuni de plantare și ecologizare, dar și un festival de muzică și arte, ce are loc în Pădurea Bistra.

CODRU este un festival eco-friendly, multicultural și non-profit

Festivalul are loc la doar 4 kilometri distanță de Timișoara, fiind cunoscut pentru beneficiile aduse naturii, prin campaniile de plantare și întreținere a puieților.

În procesul de achiziție, te invităm să dai nume copacilor adoptați de tine. Îi plantăm, împreună, în cadrul sesiunilor de plantare. CODRU e mai verde și datorită ție!”, scriu reprezentanții festivalului.

  • Abonament acces festival 4 zile = Adopți 4 copaci;
  • Bilet acces festival 1 zi = Adopți 1 copac.

”Mai Mult Verde”: ”Putem trăi în armonie cu natura, într-un ecosistem sănătos”

Dacă v-ați legănat weekendul ăsta în CODRU, atunci poate ne-ați văzut implicați în atelierele pe care le-am desfășurat. Am vorbit despre obiceiurile sustenabile care ne ajută să înțelegem cum putem trăi în armonie cu natura, într-un ecosistem sănătos”, au transmis membrii organizației astăzi, 30 august, pe contul de Facebook.

Alături de membrii asociațiilor, au fost prezenți și mulți copii. Cei mici au învățat despre plantări, reciclare și protejarea mediului înconjurător

Asociațiile au desfășurat multiple ateliere, cu participarea celor mici. Totuși, cel care a stârnit cea mai mare curiozitate a fost cel în care copiii s-au jucat cu pământul.

Copiii prezenți au învățat despre cum să facă bile de semințe care, mai târziu, au fost plantate în zonele din festival cu pământ arid.

Biluțele de semințe sunt folosite pentru a economisi timp și efort întrucât nu necesită prelucrarea solului. Sunt folosite în special în agricultura naturală, pentru a putea repopula și ajuta la conservarea florei native și, desigur, în livezi și grădini organice”, au explicat participanții.

Articolul precedentMinistrul Transporturilor a precizat că există posibilitatea desființării TAROM
Articolul următorO vacă bălțată: ineditul dar de nuntă primit de Simion de la Codrin Ștefănescu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time