Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Compania TAROM a venit cu noi amenințări de grevă, deoarece conducerea nu respectă majorarea salariilor angajaților.

În acest context, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat, amintind că România beneficiază și de alte companii naționale de transport aerian.

Compania TAROM este somată să accepte planul realizat de Ministerul Transporturilor și Comisia Europeană

Situația economică a Taromului nu e una fericită, dar statul român, în speță Ministerul Transporturilor, a agreat împreună cu Comisia Europeană un plan. Ca să avem o șansă să salvăm compania națională de transport aerian, trebuie să punem în aplicare acest plan, pe care conducerea TAROM, indiferent care e ea, trebuie să-l urmărească pas cu pas”, a explicat Grindeanu, conform Știri pe Surse.

Cu toate acestea, ministrul a ținut să precizeze că există un procent foarte mare din angajații TAROM care beneficiază de salariul minim pe economie.

Concret, în momentul în care există negocieri salariale, discuțiile ar trebui purtate, în primul rând, pentru rezolvarea salarială a acestei categorii.

Grindeanu, despre un posibil faliment: ”Nimeni nu-și dorește să ajungem în acel scenariu negativ”

Vreau să subliniez că orice abatere de la acest plan agreat cu Comisia Europeană ne va duce în scenariul din alte țări din regiune. Dacă ne uităm în jur, singurele companii naționale de transport aerian care au rămas pe piață sunt Tarom și LOT-ul polonez. În rest, toate au fost închise, toate sunt falimentare. Așa că avem această șansă. Nimeni nu-și dorește să ajungem în acel scenariu negativ, doar că trebuie urmărit acel scenariu pas cu pas și orice acțiuni de acest tip cred că îngreunează acest proces pe care îl avem de încercare de salvare a companiei TAROM. Aș face un apel la înțelepciune pentru toată lumea”, a mai declarat Grindeanu, potrivit sursei citate.

Articolul precedentPiloții Air France care s-au bătut în timpul zborului au fost suspendați
Articolul următorCODRU, un festival de muzică și arte, a organizat sesiuni de plantare și ecologizare, cu participarea celor mici
Jurnalist full-time / Pesimist part-time