TAROM

Sindicatul Unit TAROM (SUT) anunță un nou miting de protest în faţa sediului companiei din Otopeni astăzi, în intervalul orar 12.00 – 13.00, însă asigură că acțiunea nu va afecta activitatea.

În principal, nemulțumirile care au condus la această mișcare au legătură cu faptul că administraţia companiei nu le aprobă majorarea salarială cerută, la miting fiind aşteptaţi să participe circa 200 de membri de sindicat.

De altfel, sindicaliștii au protestat și în aprilie, nemulțumiți de salarizare, dar și de personalul insuficient, iar de această dată, potrivit Agerpres, aceștia se plâng că cei din conducerea companiei îi tratează cu superficialitate în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă, în condițiile în care tot ceea ce solicită ține de o salarizare decentă.

O altă problemă semnalată de sindicaliști este aceea că se anunță concedieri zilele următoare, după ce, la o evaluare realizată de PwC, unii dintre salariați nu au luat note corespunzătoare.

Din ce au precizat reprezentanții SUT pentru sursa citată, la mitingul de astăzi vor participa numai salariaţi aflaţi în ture libere de serviciu, în aşa fel încât să nu fie afectată financiar compania TAROM. Însă sindicaliștii avertizează că situația poate escalada:

Aşa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariţia unui conflict de muncă la nivelul TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislaţia în vigoare, deoarece toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privinţa majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreţ de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor şi chiar Guvernul României, se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între şedinţe, se tratează cu indiferenţă Revendicările salariate transmise de Sindicat”.

Articolul precedentPatru judecători concurează pentru postul de președinte al Curții de Apel Constanța
Articolul următorCum încurajează statul piața muncii la negru: Angajatorii, obligați să plătească contribuții mărite pentru contractele part-time ale salariaților