Foto: Facebook/Cu apele curate
Foto: Facebook/Cu apele curate

Potrivit studiilor realizate de organizațiile pentru protecția mediului, din cele șapte miliarde de tone de deșeuri din plastic generate la nivel global, mai puțin de 105 au fost reciclate.

Plasticul folosit ajunge în natură, în râuri, mări și oceane sau este ars, contribuind la accentuarea poluării cu care întreaga planetă se confruntă.

În plus, acest material de care am devenit dependenți, are nevoie de sute de ani pentru a se dezintegra.

Milioane de tone de deșeuri de plastic ajung în natură sau, uneori, sunt transportate mii de kilometri către destinații unde sunt în mare parte arse sau aruncate”, precizează membrii programului ”Cu Apele Curate”.

”Mulți dintre noi folosim aceste produse din plastic în fiecare zi, fără să ne gândim măcar unde ar putea ajunge”

Dacă nu schimbăm modul în care producem, folosim și eliminăm plasticul, cantitatea de deșeuri de plastic care intră în ecosistemele acvatice ar putea ajunge la 23-37 de tone pe an, până în 2040”, precizează reprezentanții programului ”Cu Apele Curate”.

”Cu Apele Curate” pune accent, din nou, pe provocarea ”Iulie Fără Plastic”, o metodă prin care putem renunța la și consumul inutil de obiecte din plastic de unică folosință.

Inițiativa ”Iulie fără plastic” are scopul de a crește gradul de conștientizare asupra obiceiurilor noastre de consumatori și producători de plastic.

La finalul lunii vei vedea cât de ușor ai integrat în viața ta un nou obicei sustenabil. Când vine vorba de contribuția pozitivă adusă la nivel mondial, o singură persoană nu poate face totul, dar toată lumea poate face câte ceva”, conclud reprezentanții.

”Cu Apele Curate” este un program ce aparține de ”Mai Mult Verde”, o asociație care a fost înființată în 2008, din convingerea că grija pentru oameni şi pentru natură ar trebui să devină o prioritate pe agenda fiecăruia dintre noi

Programul este susținut de Lidl România și își propune să identifice și să implementeze, împreună cu voluntarii și membrii comunităților riverane, soluții de reducere și prevenire a poluării cu plastic a apelor Dunării.

Articolul precedentCum încurajează statul piața muncii la negru: Angajatorii, obligați să plătească contribuții mărite pentru contractele part-time ale salariaților
Articolul următorVârstnicii din România se simt tot mai singuri: ”Sunt foarte multe zile în care telefonul nu sună. Aștept, cu nerăbdare, o voce. Atât”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time