Foto: Facebook/Cu apele curate
Foto: Facebook/Cu apele curate

Plasticul este ușor în greutate, durabil și simplu de creat.

Deși am devenit dependenți de el, prin confortul pe care ni-l oferă, cele mai bune proprietăți ale plasticului – durabilitatea și durata de viață – sunt și cele care cauzează probleme în natură.

Cel mai grav pentru natură este că multe materiale plastice, cum ar fi sticlele de apă, ambalajele și pungile de plastic sunt făcute pentru a fi utilizate o singură dată. Plasticul are nevoie de sute de ani pentru a se dezintegra

Nu te mai lăsa purtat ca o pungă în vânt. În luna iulie renunțăm la consumul inutil de plastic și dobândim obiceiuri sustenabile pe care să le putem integra în viața noastră și după ce provocarea lunii se încheie. Renunță la punga cu pungi de plastic și propune-ți să ai în permanență cu tine o sacoșă reutilizabilă – îți va veni în ajutor mai des decât crezi”, au atenționat membrii organizației Cu Apele Curate.

Inițiativa ”Iulie fără plastic” are scopul de a crește gradul de conștientizare asupra obiceiurilor noastre de consumatori și producători de plastic.

Un milion de sticle de plastic sunt cumpărate, în întreaga lume, în fiecare minut

Potrivit unui studiu realizat în luna aprilie a acestui an, compania Coca-Cola se află în fruntea listei privind poluarea cu plastic pe parcursul anului 2021.

Organizația de mediu Greenpeace a precizat că gigantul produce 10% din recipientele din plastic care se aruncă în întreaga lume. Practic, este vorba de 3 milioane de tone de deșeuri.

Printre cei mai mari poluatori cu plastic din lume se mai numără și Philip Morris, Danone, Mars sau Colgate-Palmolive.

Articolul precedentÎn timp ce ministrul Rafila anunță că infecția cu COVID este o răceală obișnuită, purtarea măștii de protecție devine obligatorie la Spitalul Județean de Urgență din Slatina 
Articolul următorScrisoarea unui elev care a luat 9.11 la Bacalaureat: ”Dragă școală, de mine ți-ai bătut joc”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time