Foto Express de Banat

 Primăria Capitalei are datorii către Compania Municipală Termoenergetica în valoare de 800 de milioane de lei, a atenționat directorul general al furnizorului de energie termică, Claudiu Crețu, potrivit stiripesurse.ro.

 Primăria Capitalei datorează sute de milioane de lei către Termoenergetica

Potrivit acestuia, 300 de milioane de lei reprezintă valoarea facturilor curente. Compania de utilități a transmis o adresă Primăriei Municipiului București dar și Consiliului General al Capitalei în care avertizează asupra situației financiare dificile cu care se confruntă, existând pericolul intrării în insolvență dacă datoria nu este achitată.

„Este o adresă care a fost transmisă către Primărie, către ministere, către consilierii generali, astfel încât să atragem atenţia la situaţia financiară critică în care se găseşte Compania Municipală Termoenergetica şi la faptul că este nevoie de soluţii urgente, mai ales că ne apropiem de luna octombrie, când va trebui să dăm drumul la căldură, să reluăm furnizarea de încălzire în oraş. (…) Obligaţia noastră a fost de a informa Consiliul General, pentru că el este acţionarul acestei companii”, a precizat Claudiu Creţu.

Termoenergetica, amenințată cu insolvența

El a declarat că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, caută soluţii pentru rezolvarea problemei, în caz contrar existând riscul intrării în insolvenţă a companiei.

„Există acest risc, dacă nu se plătesc datoriile. Din păcate, există acest risc, da”, a subliniat Claudiu Crețu. Consilierul municipal PSD Adrian Vigheciu a declarat că situaţia de la Termoenergetica a devenit dramatică, precizând că există riscul că Bucureștiul să rămâna fără căldură şi apă caldă la iarnă.

„Într-o nouă înştiinţare disperată trimisă la Primăria Capitalei, reprezentanţii companiei anunţă practic falimentul şi faptul că Bucureştiul va rămâne fără căldură şi apă caldă la iarnă. Datoriile Termoenergetica depăşesc 800 de milioane de lei, iar datoriile PMB către ei depăşesc 300 de milioane de lei. Dacă primarul general Nicuşor Dan continuă să doarmă pe el sau să se facă că plouă, vom avea cea mai cumplită şi cea mai ruşinoasă iarnă din ultimii 30 de ani”, a scris consilierul local pe Facebook.

București, pe primul loc la numărul de divorțuri

Articolul precedentMinistrul belgian al Energiei cere plafonarea urgentă a prețurilor gazelor naturale în Uniunea Europeană 
Articolul următorGeorge Simion nu crede că este potrivit pentru a candida, dar are deja o listă cu potențialii prezidențiabili AUR