Sursa foto: Facebook/ Captură Video- George Simion

George Simion, liderul AUR, a îmbinat distracția cu „munca” și, printre picături, la nunta sa a făcut și câteva discuții politice.

Chiar dacă s-a cam contrazis în declarații, ba că nunta sa e un „eveniment politic”, ba că este, cum s-ar spune, un simplu muritor care declară dragoste veșnică alesei inimii sale, Simion pare că încearcă să atragă cât mai multe simpatii, în pregătirea campaniei pentru alegerile din 2024 și rezultatul acestora.

George Simion a prezentat ieri chiar o listă cu potențialii prezidențiabili AUR, după ce la nuntă a declarat că cel pe care îl va susține partidul său va ajunge cu siguranță în turul doi al alegerilor. Astfel, la România TV i-a nominalizat pe Eugen Orlando Teodorovici (fost ministru de Finanțe, fost ministru al Fondurilor Europene, fost senator PSD) Gheorghe Piperea (avocat, fost judecător), Cristian Diaconescu (avocat, diplomat, fost ministru al Justiției, fost ministru de Externe, fost președinte PMP), Cristian Terheș (preot, europarlamentar PNȚCD), Ioan Aurel Pop (istoric, profesor universitar, președinte al Academiei Române) și Mircea Diaconu (actor, fost senator, fost europarlamentar, fost ministru al Culturii și fost candidat la prezidențiale susținut de Pro România și ALDE).

Simion a ținut totuși să sublinieze pentru sursa citată că „sunt oameni care nu au legătură cu AUR” și că viitorul candidat nu va fi desemnat din pix, ci prin vot, în 2023.

Îi vom lăsa pe români să aleagă care este candidatul AUR. (…) Trebuie să discutăm la nivel de societate, să găsim un profil de președinte care să genereze încredere. (…)

Vom organiza alegeri preliminare ca la americani, ca desemnarea candidatului la prezidențiale să se facă prin votul românilor. În 2023 vom avea mai multe zile prin care toți românii sunt așteptați la structurile teritoriale. Sper să avem prin toate localitățile. Cele din mediul rural cresc pe zi ce trece. Vom face secții de vot. Vom avea dezbateri electorale în fiecare județ.

Dacă vă va place figura unui candidat sau altul puteți merge la urna de vot. Este un concept nou. Fiecare român poate fi viitorul președinte al României. Cred cu tărie că AUR va da următorul președinte al României. (…)

Pe 1 septembrie, prima zi de sesiune parlamentară, vom face publice criteriile prin care românii care doresc să candideze sub sigla AUR pot depune pe parcursul lunii septembrie dosarul și să se înscrie în această cursă”, a spus Simion la România TV, cu promisiunea că el, personal, nici nu se gândește să candideze, deoarece este tânăr și nu crede că este omul potrivit.

Dacă despre președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, Simion a spus că este decis să nu candideze, alte figuri nominalizate au părut de-a dreptul încântate de faptul că se află pe lista scurtă a AUR.

Fostul ministru PSD al Finanțelor, Orlando Teodorovici, a spus la România TV că este onorat și a fost de acord că „românii ar trebui să aibă în 2024 președintele pe care îl merită”.

Potrivit Știri pe Surse, Teodorovici a ținut totuși să sublinieze că nu va fi neapărat nevoie de o apartenență la AUR pentru a candida, ci cerința este „să fie cu adevărat român. Să nu aibă teamă de acel sistem de care se vorbește”. Și, una peste alta, dat fiind că este de ceva timp într-un con de umbră, a promis, conform sursei citate, că o să-și asume „astfel de lupte, deschis, sincer, doar cu un plan la vedere și doar pentru țară”.

Pe de altă parte, conform aceleiași surse, Mircea Diaconu a opinat că „toate jocurile de acum (…) sunt simple speculații”, însă nu a declinat oferta.

Ați văzut că în cealaltă rundă m-am băgat ca să încerc. (…) Președintele trebuie să fie un arbitru constituțional și o persoanalitate care să facă genul ăsta de neutralitate. Într-adevăr, trebuie să fie o persoană care să garanteze neutralitatea. Discuția cred că așa trebuie pusă.

Eu aud doar de președinții de partide, dar cred că e greșit. Până în 2024, fiecare dintre noi trebuie să pună pe masă publică țintele, direcții, priorități”, a spus Mircea Diaconu.

Nici europarlamentarul Terheș nu ar vrea să se grăbească în speculații și, conform Știri pe Surse, are alte priorități: „Sunt alegerile europarlamentare, trebuie să facem o echipă bună de patrioți, care să apere interesul României. N-am discutat despre așa ceva, nu pot să răspund. Nu am discutat despre o asemenea candidatură”.

Articolul precedentBucureștenii, în pericol să rămână la iarnă fără apă caldă și căldură
Articolul următorComandamentul Sezon Estival 2022 s-a încheiat la ANSVSA cu o poză de grup