Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Compania Moderna a luat hotărârea de a da în judecată Pfizer și BioNTech.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de CNN, Moderna acuză cele două companii că au copiat tehnologia ARN mesager a Moderna pentru vaccinul anti-COVID.

Pfizer și BioNTech ar fi copiat tehnologia vaccinului, fără permisiunea Moderna

Moderna a intentat un proces împotriva Pfizer și BioNTech ”pentru încălcarea brevetelor ARN mesager”, a transmis compania în comunicatul de presă citat de CNN.

Moderna consideră că vaccinul COVID-19 Comirnaty al Pfizer și BioNTech încalcă brevetele depuse de Moderna între 2010 și 2016 care acoperă tehnologia fundamentală a Moderna privind ARN mesager”, se arată în comunicat.

Această tehnologie revoluționară a fost esențială pentru dezvoltarea propriului vaccin COVID-19 cu ARN mesager, Spikevax. Pfizer și BioNTech au copiat această tehnologie, fără permisiunea Moderna, pentru a produce Comirnaty”, a mai transmis compania.

Cu toate acestea, compania a anunțat că nu urmărește să scoată vaccinul Pfizer de pe piață sau să împiedice viitoarele vânzări

Moderna a transmis că nu intenționează să declanșeze o reducere a vânzărilor Pfizer către Statele Unite ale Americii.

În egală măsură, Moderna nu va solicita daune pentru activități înainte de 8 martie, dată pe care compania o folosește pentru a marca sfârșitul pandemiei.

Articolul precedentEconomie în Hunedoara: în Castelul Corvinilor, primărie, o hală, o piață și un complex se sting becurile
Articolul următorMinistrul belgian al Energiei cere plafonarea urgentă a prețurilor gazelor naturale în Uniunea Europeană 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time