Primarul Sectorului 5, Daniel Florea dă afară sute de oameni de la spații verzi ca să facă loc unei companii turcești cu sediul la Moscova

Angajații societății Amenajare Edilitară și Salubrizare din subordinea Primăriei Sectorului 5 au organizat, joi, un protest spontan nemulțimiți de decizia primarul Daniel Florea de a începe procedura de concediere a salariaților societății. Intenția primarului este de a închide societatea pentru a externaliza serviciile prestate de aceasta către o societate turcească cu sediul la Moscova, căreia i-a fost încredințat un contract de 1 miliard de lei (aproximativ 185 de milioane de euro!) pentru amenajarea spațiilor verzi.

Decizia primarului Florea de a cheltui un miliard de lei pe modernizarea spațiilor verzi din sector a fost luată, conform caietului de sarcini, pentru a „dezvolta o perspectivă calitativă asupra spațiilor verzi urbane” și pentru că este o necesitate stringentă. Cum mandatul primarului Daniel Florea se apropie de final și odată cu el și cariera politică a acestuia, edilul care s-a remarcat în cei patru ani de administrație prin prăduirea banului public a luat această decizie punându-l în fața faptului împlinit pe succesorul. Concret, următorul primar al Sectorului 5 va fi obligat să continue colaborarea încheiată de Daniel Florea deoarece, conform acordului-cadru, doar promitentul contractant, adică firma, are posibilități de a rezilia contractul.

Nu este prima asociere între Daniel Florea și turci

Esta Construction, câștigătoarea contractului de un miliard de lei oferit cu generozitate de Daniel Florea, este o asociere de firme turco-română și are sucursale în mai multe locuri din lume: Moscova și Krasnodar (ambele în Rusia), New York (Statele Unite ale Americii), Ashgabat (Turkmenistan), Budapesta (Ungaria) și Constanța (România). Însă, Eta Construction a subcontratat deja contractul cu Primăria Sectorului 5 către Gardensa Çiçekcilik Danışmanlık ve Pazarlama Limited Şirketi, cu sediul în Istanbul, respectiv Maksan Techno Grup. Aceasta din urmă a mai beneficiat de banii oferiți de primarul Sectorului 5, în 2019, când a câștigat o achiziție directă în valoare de 93 de mii de Euro pentru amenajare spații de recreere.

Citește și: Pâine și circ pe feuda lui Florea Daniel

Articolul precedentGabriel Mutu a rezolvat toate problemele Sectorului 6, așa că vrea să doneze 846.000 E unui sector din Republica Moldova
Articolul următorBirchall, categorică: „Fugarii trebuie aduși să execute pedeapsa acasă iar banii furați să fie recuperați”