Pâine și circ pe feuda lui Florea Daniel

Florea Daniel si Viorica Dancila - Foto romaniatv.net-
Florea Daniel si Viorica Dancila - Foto romaniatv.net-

Un primar, de oraș, de sector, de localitate, trebuie să fie prin definiție un organizator foarte bun, un manager, un om gospodar, dar mai ales trebuie să aibă viziune. Dacă ne uităm peste programele prezentate în campaniile electorale vom găsi tone de promisiuni, atâția kilometri, atâtea edificii, biserici, țevi, panseluțe etc. Nimic despre oameni. Unde vor munci locuitorii orașelor, sectoarelor, satelor? Unde-și vor lăsa copiii, când vor fi la muncă? Cum îi vom face să fie o comunitate, nu o aglomerație? Astea nu-s teme de campanie, pentru că mai toți candidații au o altă agendă, pe care și-o impun profitând de pasivitatea oamenilor.

Actualii primari (din fericire nu toți) fac tot felul de nebunii pe care le consideră vitale pentru cetățeni. Înfrumusețează orașul/sectorul cu fântâni cântătoare, gonesc câinii de pe străzi etc. și cel mai mult le place când, la final, pun o plăcuță pe care scrie „Această parcare a fost amenajată de Primăria X, primar Icsulescu”. Ceea ce nu spun primarii (încă o dată din fericire nu sunt toți la fel), aproape niciodată, este cât au cheltuit și niciodată ce altceva s-ar fi putut face cu banii ăia. Niște zeci de milioane strânse din taxele si impozitele plătite de noi.

Pâine și circ pe feuda lui Florea Daniel

Parc sectorul 5

Este și cazul Sectorului 5 al Capitalei. Aici primarul Florea Daniel s-a întrecut în a realiza nimic. Tupeul acestuia este de nedescris, iar narcisismul e la cote „stratosferice”. Pentru Florea Daniel sectorul 5 este feuda personală pe care face ce poftește, cum poftește și mai ales totul în nume propriu, altfel nu se explică de ce o companie a Primăriei, înființată chiar de el sa îi poarte numele: Infrastructura DF5 S.A. Acronimul DF5 reprezintă inițialele numelui primarului Florea Daniel și numărul sectorului 5, ca să înțelegem până unde ajunge paranoia

Florea Daniel – Foto Facebook

Cam în aceeași perioadă domnul Daniel Florea mai înființa o firmă – Salubrizare Fapte SA, cuvântul „Fapte” fiind sloganul de campanie al primarului în exercițiu. Este pentru prima oară în istoria Capitalei când un primar folosește propria simbolistică electorală în numele unor companii al căror capital este deținut de comunitate, prin consiliul local al primăriei respective.

Primarul Florea Daniel, fost judecător, are ca sursă de inspirație Roma antică și aplică cu succes principiul „dă-i omului pâine și circ” și-ți va pupa picioarele și mâinile. A șa se face că în septembrie 2018 a pus în scenă un spectacol faraonic pentru aniversarea a jumătate de secol de existență a Sectorului 5. A distribuit nu mai puțin de 30.000 de fotografii gratuite pentru popor, 15.000 de brelocuri și tot atâtea brățări fosforescente.

N-au lipsit tradiționalele tricouri, 8.000 de bucăți cam tot atâtea șepci, plus 5.200 de baloane cu heliu. A împărțit supușilor lui peste 3.000 de sandvișuri gratis și vreo 2.000 de porții de mâncare. Totul a ieșit ca la carte, organizarea fiind atribuită unor profesioniști în curățenie și curățarea banului public, firma Libro Events SRL, remunerată pentru serviciile prestate cu peste 3 milioane de lei, de unde altundeva dacă nu din încasările taxelor și impozitelor.  

Revin la panseluțele de care aminteam mai sus. Vreți să știți cât valora, estimativ desigur, contractul-cadru pe patru ani scos la …licitație (!!!) de Primăria Sectorului 5, anul trecut, pentru amenajarea spațiilor verzi? O nimica toată – 10.5 milioane de lei (minim) și 820 de milioane de lei (maxim)!

Oglindă, oglinjoară, cine-s contracandidații ăștia de mă împresoară?

Primarul Florea Daniel a învățat principiul interpretării legilor încă din primul an de facultate, așa că în biroul de pe strada Fabrica de Chibrituri nr. 9-11 nici legea fundamentală, Constituția, nu poate să enunțe alte principii decât cele ale primarului, fost om al legii, Florea Daniel. Pentru primarul Florea Daniel concurența nu trebuie să existe. Dar pentru că totuși există ea trebuie stârpită prin orice mijloace, legale, ilegale, ce mai contează când legea e interpretabilă.

La începutul acestei luni primarul Florea Daniel s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că a ordonat, fără niciun temei legal, ca toate panourile publicitare care anunțau candidatura altcuiva la Primăria Sectorului 5 să fie neutralizate. În apărarea noastră și a drepturilor pe care le avem, inclusiv acela de a vota pe cine credem noi de cuviință lăsam aici cuprinsul articolului 16 din Constituția României care zice cităm: ”Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”.

Îi mai amintim domnului primar Daniel Florea că abuzul în serviciu săvârșit este pedepsit inclusiv de Codul Penal, art. 297.

Situația penibilă în care au fost pusă compania care a trebuit să înlăture afișele cu pricina a fost deplânsă și de Cristian Popescu Piedone, și el candidat la funcția de primar al Sectorului 5.

„Pe mine Cristian Popescu nu mă interesează aceste panouri, dar sunt alți contracandidați care au ales această formă de publicitate electorală și este dreptul lor. În sectorul 5 s-au dat foarte multe jos, sunt societăți de publicitate care au intrat în faliment datorită domnului primar Daniel Florea care nu suportă să vadă pe panourile publicitare altceva decât fața domniei sale și așa zise informări despre faptele domniei sale, altfel inexistente. Pe mine nu mă interesează să apar pe niciun panou din sectorul 5 și de nicăieri. Dar, dacă există o luptă în campania electorală, o luptă pentru idei, pentru dezvoltarea unui sector, trebuie să fie egale. Domnul Florea dă jos orice panou publicitar pe care contracandidații domniei sale, partide politici, îndrăznesc să le închirieze. Somează societățile care administrează panourile, cu niște somații în alb, își pune semnătura în alb, și, sub pretextul că acea zonă urmează să intre într-o refacere peisagistică săvârșește un abuz. Lăsați concurența să fie concurență!Domnule Florea ați fost judecător! Așa judecați dumneavoastră banul public? Așa o să vă judece și cetățenii sectorului 5! Opriți abuzurile domnule Daniel Florea. Dați panouri jos, a unor societăți care nu vi s-au închinat, dați panouri jos a unor societăți care au angajați, dați panouri jos de frica concurenței. Oricât v-ați ascunde după astfel de panouri și afișe în care vă lăudați cu fapte, nu vă puteți ascunde de ștampila cetățenilor pe 27 septembrie”, spune Cristian Popescu.

Contracandidații domnului Florea au interzis așadar la afișajul publicitar în sectorul 5. Aici se practică legea junglei, iar în junglă leul e regele. Și cine stăpânește (încă) peste sectorul 5? Ați ghicit, Florea Daniel. Chipul lui apare în zeci de panouri de afișaj stradal/publicitar de tip Led, de cea mai proastă calitate, pe care sunt rulate filmulețe cu excelența sa primarul Florea Daniel, evident toată această campanie neloială plătită din bani publici.

Florea Daniel nu a înțeles nici măcar acum, la final de mandat și de carieră politică, că Primăria Sectorului 5 este a cetățenilor și nu feuda lui. Primăria Sectorului 5 este alimentată cu taxe și impozite pe care le plătesc cetățenii și corect ar fi ca acei bani să se întoarcă la ei prin investiții de în grădinițe să zicem.

Sectorul 5

Voi da drumul la lei pe stradă!

Din fericire pentru oameni, din păcate pentru încă primarul Florea Daniel, data alegerilor se apropie, iar sfârșitul nu e pe model american, cu happy end. Abuzurile pe care actualul edil le-a săvârșit vor inceta. Știm din surse sigure că mai multe persoane din Primăria sectorului 5 au fost date afară doar pentru că au muncit în trecut în alte primării din alte sectoare. Pentru Florea Daniel nu primează profesionalismul, ci servilismul și slugărnicia.

Florea Daniel are deja contracandidați – unii mai vocali, alții mai puțin băgăreți. Acesta este o realitate pe care Florea Daniel încearcă să o ascundă, să o neutralizeze, dar care în ziua alegerilor, la ceas târziu de noapte, pe când se vor fi terminat de numărat buletinele de vot se va concretiza prin înlăturarea lui definitiv din viața publică, pentru binele comunității.

„Eu îi urez și îi doresc numai de bine. Pe mine n-o să mă vadă nimeni nici pe panouri, nici în vreo discuție televizată cu niciun contracandidat. Pe mine lumea o să mă vadă doar pe buletinul de vot și ce vor vrea cetățenii aia se va întâmpla. Fiecare cetățean este liber, are o telecomandă și o ștampilă în data alegerilor. Cui nu-i place de mine, de domnul Florea, de alți candidați, schimbă postul. Pe mine lumea mă știe. Știe ce pot face ca primar! Lumea știe că nu rostesc vorbe goale! Biroul meu va fi strada! Primăria nu va mai fi doar o clădire rece, păzită strașnic! Primăria va fi acolo unde trebuie să fie: în cartiere! Și fiecare cetățean din sector va fi consilier personal al primarului! Pentru că într-o comunitate unită fix așa trebuie să fie! Voi da drumul la lei pe stradă, nu-i voi arunca în derizoriu, în panouri publicitare și proiecte care nu sunt în folosul oamenilor”, a mai spus Cristian Popescu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentHotelierii din Mamaia plâng cu lacrimi de crocodil: pandemia le-a înecat profitul
Articolul următorTăriceanu e supărat că liberalii fură startul campaniei electorale