Primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a înaintat un proiect controversat către Consiliul Local, proiect care urmează să fie dezbătut astăzi. Mai pe larg, caz în care inițiativa va trece de consilierii locali, primarul Mutu intenționează să facă cadou Sectorului Buiucani, din Municipiul Chișinău, Republica Moldova suma de 846.000 E, în scopul reabilitării Parcului Alunelul. Suma ar urma să fie achitată din bugetul consiliului local, adică și din taxele și impozitele locuitorilor Sectorului 6 al Capitalei.

Mărinimosului Gabriel Mutu îi prisosesc 846.000 E

„Se aprobă finanțarea proiectului „Reabilitarea Parcului Alunelul” din Sectorul Buiucani, Municipiul Chișinău, Republica Moldova, din bugetul propriu al Consiliului Local al Sectorului 6 al Municipiului București, cu suma de 846.000 Euro”, prevede controversatul document.

La rândul lor, moldovenii ar urma să contribuie respectivei realibilitări a Partului Alunelul cu 102.000 E, adică cu o sumă de aproximativ 9 ori mai mică, comparativ cu mărinimoasă donație a primarului Gabriel Mutu.

„Prin adresa 22/446 din 02.07.2020 transmisă de Pretura Sectorului Buiucani, înregistrată la Sectorul 6 al Municipiului București cu nr. 18991/02.07.2020 se solicită Sectorului 6 al Municipiului București acordarea suportului financiar în valoare de 846.000 Euro pentru implementarea proiectului „Reabilitarea Parcului Alunelul”. Valoarea totală a proiectului este de 948.000 Euro, Pretura Sectorului Buiucani urmând a asigura din surse proprii 12% din valoarea totală a lucrărilor, respectiv 102.000 Euro”, conform Raportului de specialitate al proiectului, citat de Mediafax.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTăriceanu a citit un articol și e îngrijorat că economia României e virusată
Articolul următorPrimarul Sectorului 5, Daniel Florea dă afară sute de oameni de la spații verzi ca să facă loc unei companii turcești cu sediul la Moscova
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.