Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea


Alegerile locale de anul viitor bat la ușă, iar partidele aparent calculează care ar putea să le fie candidații câștigători, care să convingă electoratul.

Liberalii nu s-ar grăbi să contureze profilul unui candidat la alegerile locale din 2024 pentru Primăria Capitalei, ar reieși din declarațiile ministrului Justiției, Alina Gorghiu, făcute ieri la Digi24.

Alina Gorghiu a subliniat totuși că „nu este stabilit la acest moment” exact, exact pe mâna cui va merge PNL. Însă aceasta a admis că sunt câteva variante în lucru, inclusiv sprijinirea Gabrielei Firea, care va fi cel mai probabil candidatul PSD.

Firește, în contextul alianței de guvernare dintre PNL și PSD, însă ministra a precizat că PNL ar prefera „o soluţie liberală, nu o soluţie de import” pentru Bucureşti.

E greu de exclus ceva în politica de astăzi, mai ales când funcţionezi într-o coaliţie guvernamentală dreapta-stânga, PNL-PSD, însă vă spun că avem suficienţi oameni bine pregătiţi din punct de vedere al administraţiei care să poată câştiga Capitala”, a explicat ministra Gorghiu.

Inclusiv în ceea ce privește o eventuală susținere a PNL pentru actualul primar general, Nicuşor Dan, Gorghiu a subliniat, pentru sursa citată, că „performanţa unui primar este evaluată de organizaţia de Bucureşti. A fost o alegere de conjunctură pe care fostul preşedinte al PNL a făcut-o. S-a mers mai mult atunci pe filozofia să piardă Firea decât să câştige candidatul PNL. S-a optat pentru o soluţie din afara partidului”.

Totodată, Alina Gorghiu a adus vorba și despre Ciprian Ciucu, actualul edil PNL al Sectorului 6, despre care a spus că „ştie să facă administraţie”.

Ciprian Ciucu e un primar care a demonstrat că ştie să facă administraţie, s-a ocupat mai puţin de politică, dar din Sectorul 6 a reuşit să facă o emblemă în aceşti 3 ani de administraţie”, a mai opinat Gorghiu.

Articolul precedentAmbasadoarea Franței la București, decorată de Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”
Articolul următorPreședintele ANPC: „Cherhanaua Pofta Pescarului din Costinești… poate moartea pescarului”