Sursa: Facebook

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit în urma unor controale derulate zilele acestea deficiențe grave în restaurantul „Pofta Pescarului” din Costinești.

Din ce detaliază autoritatea, insectele erau la ele acasă, iar în frigidere trona mucegaiul, în timp ce din hote grăsimea se scurgea peste gril, iar vasele folosite la prepararea mâncării erau murdare și uzate. Totodată, au fost găsite și produse expirate.

Drept urmare, ANPC a aplicat o amendă în valoare de 20.000 lei și a propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni, imagini fiind postate inclusiv de președintele instituției, Horia Constantinescu, pe TikTok, cu un comentariu sugestiv: „Cherhanaua Pofta Pescarului din Costinești… poate moartea pescarului”.

Dacă ești localnic de pe malul mării, atunci cu siguranță știi cum să chemi la tine peștii, fără a mai fi nevoie să-i capturezi. Numai așa se poate explica prezența unei cantități mari de pești fără acte. Te duci pe malul mării, strigi pești pești pești pești și aceștia sar în sac și se duc singuri în frigider.

Condițiile de preparare și păstrare reprezintă, din punctul nostru de vedere, un atentat la sănătatea dumneavoastră, motiv pentru care, această locație a fost și va rămâne oprită.

Nu știu ce ar trebui să facem colegii mei și cu mine pentru a fi luați în serios de către fiecare operator economic.
Am mai tot spus-o și o voi repeta cu fermitate: sănătatea și viața consumatorilor, ca de altfel toate drepturile acestora nu se negociază
”, a scris Horia Constantinescu pe Facebook.

Potrivit ANPC, nereguli au fost găsite cam peste tot: în zona barului, dar și în zona blocului alimentar. Cu toate acestea, reprezentanții unității au postat la rândul său pe Facebook o explicație, cu promisiunea că vor remedia problemele minore apărute și că își vor deschide porțile:

Restaurant Pofta Pescarului, oprit de la pescuit – 60 kg de Calcan și prietenii lui refuză să înoate în farfurie! (…) restaurantul Pofta Pescarului a fost pus sub interdicție temporară de pescuit… în farfurie!

De ce? Pentru că niște peștișori rebeli, adică 60 kg de Calcan, 20 kg de Hamsie și 20 kg de pești diversi, nu erau etichetați corect.
Managementul restaurantului este total nemulțumit de comportamentul acestor peștișori neascultători și de curățenia precară din bucătărie.

În consecință, ne-am angajat să aducem peștii pe linia de plutire și să remediem această situație.
Întreprindem toate măsurile necesare pentru a asigura o bucătărie impecabilă, astfel încât clienții noștri să poată savura preparatele cu încredere și să se bucure de o experiență culinară de cea mai înaltă calitate.

Ne cerem scuze față de clienții noștri și vă asigurăm că luam măsurile necesare pentru a asigura o etichetare adecvată și o experiență culinară sigură și delicioasă.
Vă mulțumim vouă, celor care sunteți alături de noi, pentru înțelegere, susținere și încredere!
”.

Articolul precedentPNL ia în calcul inclusiv susținerea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Articolul următorLucrări de conectare la noua conductă de apă potabilă în Constanța: Întrerupere temporară a furnizării în diverse zone