Sursa: Facebook

Laurence Auer, ambasadoarea Franței la București, a fost decorată ieri de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”, prin decret.

Din ce se explică într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, distincția a fost acordată „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională avută la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre țara noastră și Republica Franceză”, Excelența Sale doamna Laurence Auer, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze la București primind Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor.

Nu a fost singurul decret de decorare semnat și oferit de președintele Iohannis. Potrivit Administrației Prezidențiale, ale două astfel de distincții au fost conferite în aceeași zi, una dintre ele pot-mortem.

Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a ambasadorului Goia Niculaie, căruia i-a fost conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, „în semn de înaltă recunoștință și apreciere pentru întreaga activitate depusă în serviciul României, contribuind în mod excepțional la apărarea și promovarea intereselor țării noastre în plan internațional”.

Niculaie Goia, fost director-adjunct al Serviciului de Informații Externe, a fost Ambasadorul României în Pakistan, și a încetat din viață în urmă cu câteva zile.

Al treilea decret de decorare semnat de Klaus Iohannis „în semn de înaltă apreciere pentru promovarea constantă a măsurilor pe care România le-a luat în domeniul combaterii antisemitismului și a păstrării memoriei victimelor Holocaustului, cu efecte deosebite asupra imaginii și vizibilității țării noastre la nivel european și internațional” i-a revenit doamnei Katharina von Schnurbein, coordonator pentru combaterea antisemitismului și promovarea vieții evreiești în cadrul Comisiei Europene, căreia i-a fost conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor.

Articolul precedentPatru polițiști din cadrul IPJ Ilfov, suspecți de corupție
Articolul următorPNL ia în calcul inclusiv susținerea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei